News

Cum i-a cucerit România pe doi turiști britanici. Motivul pentru care n-ar mai fi vrut să plece

Turiști britanici, fascinați de ce au descoperit în România. „Ne doream pur și simplu să nu mai plecăm din această țară”.
15.07.2023 | 18:50
Cum ia cucerit Romania pe doi turisti britanici Motivul pentru care nar mai fi vrut sa plece
Shaun și Maryssa Gray au rămas impresionați de peisajele și gastronomia din România / Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Turiști britanici aflați în România, Shaun și Maryssa Gray au rămas impresionați de peisajele și gastronomia din România. Cei doi au stat trei săptămâni pe meleagurile noastre declarând că pentru ei a fost o experiență inedită.

„Mâncarea este mai bună decât în toate locurile”

Cei doi turiști britanici s-au îndrăgostit de România, după trei săptămâni în care au vizitat diverse locuri și au explorat peisaje sălbatice, cum ar fi celebra arie națională protejată de la Vulcanii Noroioși.

ADVERTISEMENT

Shaun și Maryssa Gray au făcut un periplu în zonele din jurul Râșnovului și Brașovului, o aventură cu piciorul dar și cu mașina. Cei doi turiști britanici au profitat și de ospitalitatea conacului Grigorescu, aflat la mică distanță de Buzău.

Conacul se află în apropiere de zona viticolă Dealu Mare și aproape de Mănăstirea Rătești și de drumul de acces spre Vulcanii Noroioși. „Mâncarea este autentică și delicioasă, mai bună decât în toate locurile în care am fost până acum”, a povestit entuziasmat Shaun Gray, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

„Mă simt de parcă aș fi pe altă planetă”

Vizitarea ariei protejate Vulcanii Noroioși i-a impresionat pe cei doi turiști britanici, Shaun declarând în timul acestei inedite experiențe că „se simte de parcă ar merge pe altă planetă”.  „Vulcanii noroioși din Buzău sunt un fenomen aparte, mă simt de parcă aș merge pe altă planetă”, a exclamat el.

Găzduiți de celebrul Charlie Ottley

În plus, Shaun și Maryssa Gray au fost găzduiți de celebrul jurnalist și prezentator Charlie Ottley, care a realizat importante documentare de promovare a României. Ocazie cu care cei doi turiști britanici au lucrat împreună la un logo care să evidențieze potențialul turistic al țării noastre.

ADVERTISEMENT

Un alt obiectiv pentru cei doi turiști britanici au fost așezările și bisericile rupestre din Munții Buzăului, la aproximativ 1.000 de metri altitudine. Aceste vestigii cu rol de adăpost dar și de cult sunt în număr de 29 și au origini în trecutul foarte îndepărtat, se pare că din epoca bronzului.

Mici și bere la Obor

Shaun și Maryssa au vizitat și capitala, unde au încercat diverse preparate culinare. Nu a lipsit nici o vizită în Piața Obor, renumită pentru că oamenii stau la cozi mari pentru mici și bere. „Micii sunt excelenți și merg perfect cu o bere românească”, a spus Maryssa.

ADVERTISEMENT

Zacuscă și jumări în Centrul Vechi

De la Obor, în centrul Bucureștiului, unde cei doi turiști britanici au reluat experiențele culinare. Într-un restaurant din Centrul Vechi, Shaun și Maryssa au mâncat pentru prima data în viața lor zacuscă și jumări. Cuplul britanic a notat și farmecul architectonic al Bucureștiului. „Bucureștiul este un amestec perfect de arhitectură modernă și veche”, au spus ei.

„Ne-am îndrăgostit mult de România și am întâlnit mulți oameni drăguți, iar mâncarea a fost uimitoare. Atât de plăcut a fost, încât ne doream să nu mai plecăm din România”, a mărturisit Shaun Gray.

Cei doi turiști britanici, care anul trecut au început să călătorească în jurul lumii, au postat pe YouTube filmările pe care le-au realizat în țara noastră, fiind foarte apreciate și având zeci de mii de afișări.

ADVERTISEMENT