Cum i-a interzis Gigi Becali transferul carierei: „Nu m-a lăsat să plec la Porto, unde a ajuns Săpunaru”

Francisc Oprea   
în FCSB
17/04/2020, 10:44
Cum i-a interzis Gigi Becali transferul carierei: „Nu m-a lăsat să plec la Porto, unde a ajuns Săpunaru”
Pawel Golanski a jucat trei ani la FCSB. FOTO: Sportpictures

Pawel Golanski, fost jucător la FCSB în perioada 2007 – 2010, a dezvăluit că a fost aproape să ajungă la FC Porto, însă Gigi Becali s-a opus transferului, iar portughezii au ales un alt fundaș dreapta din Liga 1, Cristi Săpunaru.

Pawel Golanski putea ajunge la FC Porto

Pawel Golanski a fost, în cei trei ani în care a îmbrăcat tricoul „roș-albastru”, un punct fix în echipa de la FCSB, indiferent de numele antrenorului de pe banca tehnică.

Fundașul dreapta polonez a ajuns în fotbalul românesc în 2007, după ce Gigi Becali a plătit 1.300.000 de euro celor de la Korona Kielce, dar aventura sa la FCSB se putea încheia mult mai rapid.

Pawek Golanski susține că în 2008 a fost dorit de FC Porto, însă Gigi Becali a refuzat să îl cedeze și portughezii au ales un alt fundaș dreapta din Liga 1, Cristi Săpunaru, pe care au plătit 5.000.000 de euro.

Gigi Becali a zis că sunt foarte bun, și din acest motiv nu m-a lăsat să plec la Porto, unde a ajuns Săpunaru”, a declarat Pawel Golanski la Prosport Live.

După transferul în Portugalia, Cristi Săpunaru a traversat una dintre cele mai bune perioade din carieră, reușind să câștige trei titluri de campion și Europa League, în 2011.

„Spunea că vrea jucători ca Roberto Carlos”

Pawel Golanski recunoaște că a fost susprins de prima întâlnire avută cu Gigi Becali, dar, ulterior, relația cu patronul FCSB a fost una normală.

Prima întâlnire cu Gigi Becali n-a fost ușoară. A fost după un meci cu Slavia Praga (n.r. grupele Champions League, 2007 – 2008), pierdut, și Gigi Becali a spus că el vrea să aducă jucători ca Roberto Carlos, iar eu nu sunt așa. Totuși, relația noastră a fost bună. 

Când am plecat de la Steaua, m-a invitat la palat, am dat mâna cu el, i-am zis că au fost trei ani senzaționali. Îl știm pe Gigi Becali. Lui îi place să vorbească tot timpul, ăsta e stilul lui, dar a băgat mulți bani în Steaua și a ajutat mult”, recunoaște Pawel Golanski.

Închide ×