Cum i-a motivat Contra pe tricolori înainte de meciul cu Lituania: “Le-a vorbit despre drama lui Pașcovici”

Claudiu Surmei   
în Echipa nationala
11/10/2018, 20:45
Cum i-a motivat Contra pe tricolori înainte de meciul cu Lituania: “Le-a vorbit despre drama lui Pașcovici” GALERIE FOTO
Contra le-a vorbit tricolorilor despre drama lui Pașcovici înainte de meciul cu Lituania

România joacă împotriva Lituaniei, în deplasare, în runda cu numărul 3 din Liga Națiunilor. Tricolorii aleargă după prima victorie în grupă, iar selecționerul Cosmin Contra a avut sarcina de a-i motiva înainte de meci. Tehnicianul le-a arătat jucătorilor filmulețul cu mesajul transmis de Cosmin Pașcovici și le-a vorbit despre drama fostului fotbalist, al cărui copil s-a stins din viață.

Cu doar 2 puncte obținute după 2 meciuri disputate în Liga Națiunilor (0-0 cu Muntenegru și 2-2 cu Serbia), România ocupă locul 3 în grupă și are nevoie de toate cele 3 puncte din meciul cu Lituania pentru a păstra șanse în lupta pentru primul loc. Selecționerul Cosmin Contra nu a avut doar sarcina de a-i pregăti cât mai bine pe jucătorii convocați la națională, ci a trebuit să își pregătească și un discurs motivațional pentru a-i trimite în teren hotărâți să dea totul pentru victorie. Un fost conducător din Liga 1 a dezvăluit cum i-a motivat Contra pe tricolori înainte de meciul cu Lituania.

Contra le-a vorbit tricolorilor despre drama lui Pașcovici înainte de meciul cu Lituania

“În ședința tehnică de dinainte de meci le-a vorbit despre drama lui Cosmin Pașcovici și le-a pus filmulețul trimis de el”, a dezvăluit Narcis Răducan. Astfel, jucătorii români au un motiv în plus să se întoarcă învingători din Lituania. Prin intermediul filmulețului, Cosmin Pașcovici le-a transmis tricolorilor ultima dorință a fiului său, Denis, care s-a stins din viață la doar 13 ani după ce a suferit un un atac cerebral și a trecut prin mai multe intervenții chirurgicale.

După partida cu Lituania, reprezentativa României va întâlni Serbia pe teren propriu, duminică, 14 octombrie, de la ora 16.00. Cosmin Contra a primit o veste bună înainte de confruntarea cu sârbii: Nemania Matic și Aleksandar Kolarov s-au accidentat și nu vor putea juca. Organizatorii anunțat că s-au vândut peste 30.000 de bilete și se așteaptă la un show total pe Arena Națională.

Închide ×