Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Cum i-a numit UEFA pe „tricolori”, după gestul incredibil de la Munchen! Naționala României, mesaj de despărțire la plecarea din Germania

UEFA a reacționat după lecția de civilizație oferită de naționala României la Munchen, după eșecul cu Olanda (0-3) și eliminarea în optimi la EURO 2024.
03.07.2024 | 17:05
Naționala României a făcut curățenie în vestiar la finalul meciului cu Olanda din optimile EURO 2024. Foto: FRF.ro.
ADVERTISEMENT

Naționala României a impresionat la EURO 2024. „Tricolorii” au câștigat grupa din care au mai făcut parte Belgia, Slovacia și Ucraina, oprindu-se în optimi după 0-3 cu Olanda. La finalul meciului împotriva batavilor, care a avut loc pe Allianz Arena, „tricolorii” au oferit o lecție de fair-play, iar UEFA nu a trecut cu vederea.

Cum i-a numit UEFA pe „tricolori”, după gestul incredibil de la Munchen!

Naționala României a făcut curățenie în vestiarul de pe Allianz Arena, stadionul lui Bayern Munchen, la finalul meciului cu Olanda din optimile EURO 2024. Pe modelul japonezilor la Campionatele Mondiale, „tricolorii” au lăsat locul imaculat.

ADVERTISEMENT

Lecția de civilizație oferită de români nu a fost trecută cu vederea la nivel înalt. UEFA a postat imaginile cu vestiarul de pe Allianz Arena pe care l-a folosit naționala României. Forul continentul i-a catalogat pe „tricolori” ca fiind „oaspeții perfecți”.

”Oaspeții perfecți. După eliminarea lor de la EURO 2024, cei din România au lăsat vestiarul fără nicio pată și o scrisoare emoționantă pentru gazdele germane”, au scris cei de la UEFA.

ADVERTISEMENT

Naționala României, mesaj de despărțire după eliminarea de la EURO 2024

România și-a încheiat aventura la EURO 2024 în optimile de finală. Selecționata lui Edi Iordănescu și-a depășit condiția, reușind să se califice între cele mai bune 16 naționale ale Europei.

Pe masa din centrul vestiarului, delegația României a lăsat un mesaj bilingv în limba română și în limba germană în care ”tricolorii” le-au mulțumit gazdelor turneului final. ”EURO 2024 a fost pentru fiecare dintre noi una dintre cele mai importante experiențe fotbalistice trăite până acum și ne bucurăm că scena pe care s-a desfășurat a fost cea germană.

ADVERTISEMENT

Fiecare meci, fiecare emoție, fiecare trăire ne-a adus împreună și ne-a făcut să simțim magia fotbalului. Plecăm din Germania cu gândul că am dat totul pentru România și suntem recunoscători pentru tot ce am trăit săptămânile petrecute aici.

A fost o onoare să facem partea din marea familie a fotbalului european. Mulțumim că ne-ați făcut să ne simțim ca acasă! Echipa Națională de Fotbal a României”, a fost mesajul „tricolorilor”.

ADVERTISEMENT

Ce urmează pentru România după EURO 2024

Principala necunoscută după aventura României la EURO 2024 este prelungirea sau nu a contractului selecționerului Edi Iordănescu. Următoarea competiție în care vor evolua „tricolorii” după turneul final din Germania este UEFA Nations League.

Naționala României face parte din Grupa C2 alături de Lituania, Cipru și Kosovo. Ulterior, atenția „tricolorilor” va fi îndreptată către preliminariile Cupei Mondiale din 2026, găzduită de SUA, Mexic și Canada.

ADVERTISEMENT