Fotbal international

Cum i-a răsplătit Cristiano Ronaldo pe medicii cubanezi sosiţi la Torino în lupta cu COVID 19. Toate cadourile poartă semnătura sa

17.07.2020 | 17:05
Cum ia rasplatit Cristiano Ronaldo pe medicii cubanezi sositi la Torino in lupta cu COVID 19 Toate cadourile poarta semnatura sa
ADVERTISEMENT

Italia a fost una dintre cele mai puternic lovite ţări de pandemia de coronavirus în perioada februarie-mai în acest an, înregistrându-se un număr foarte mare de persoane contaminate, peste 30.000, şi la fel un număr ridicat de persoane decedate.

Capitala Piemontului, Torino, a fost una dintre zonele roşii ale pandemiei în Italia şi lupta cadrelor medicale pentru salvarea a cât mai multor vieţi a fost una extrem de aspră. În ajutorul colegilor italieni a sosit şi un destul de numeros contigent de medici din Cuba, care şi-au unit eforturile pentru a ajuta la vindecarea cât mai multor pacienţi.

ADVERTISEMENT

Medicii cubanezi sunt foarte apreciaţi şi din acest motiv din ţara insulară au plecat să îşi sprijine colegii de pretutindeni doctori în nu mai puţin de 35 de ţări ale lumii. O bună parte dintre ei nu au părăsit nici acum Italia, iar munca lor a devenit un subiect inclusiv pentru mass-media, care a elogiat eforturile şi profesionalismul lor.

Cristiano Ronaldo a făcut cadou medicilor cubanezi tricouri sale de la Juventus

Extrem de impresionat de dăruirea şi competenţa acestor medici veniţi de la mare depărtare de casă este şi starul lui Juventus, portughezul Cristiano Ronaldo. El şi antrenorul Maurizio Sarri ar fi vrut să îi cunoască personal pe aceşti luptători din linia întâi, însă lucrul acesta nu este posibil din cauza protocoalelor sanitare stabilite în oraş.

ADVERTISEMENT

Cum Cristiano este o persoană extrem de generoasă, portughezul s-a gândit la o altă soluţie de a-şi exprima recunoştinţa şi care să placă şi cubanezilor. În cele din urmă a optat pentru a trimite mai multe cutii cu tricoul cu nr. 7 de la Juventus purtat de el, cu numele său şi fiecare dintre acestea semnat de vedeta torinezilor.

Medicii au fost foarte încântaţi

A fost un cadou inspirat, care i-a bucurat mult pe oaspeţii sosiţi de la mii de kilometri, care s-au şi pozat cu darurile primite de la Cristiano Ronaldo, pe care îl admiră foarte mult atât ca sportiv, cât şi ca om.

ADVERTISEMENT
Cum i-a răsplătit Cristiano Ronaldo pe medicii cubanezi sosiţi la Torino în lupta cu COVID 19. Toate cadourile poartă semnătura sa. Foto: Tuttosport.it

Cristiano Ronaldo se află aproape de a încheia cel de-al doilea sezon în tricoul lui Juventus şi este extrem de focusat pe trei obiective.

Tricoul lui Juventus semnat de Ronaldo

Obiectivele lui CR7

Primul este ca echipa să se adune cât mai repede punctele care să o facă matemtatic pentru a noua oară consecutiv campioana Serie A, dar în acelaşi timp şi el să reuşească să îl devanseze pe lazialul Ciro Immobile în ierarhia golgeterilor, pentru a stabili un record.

ADVERTISEMENT

Însă gândurile portughezului se îndreaptă şi spre returul cu Lyon din optimile Champions League, din august, de la Torino, care începe de la un neaştpetat 0-1 din tur. Juventus îşi doreşte enorm să câştige Champions League, trofeu care îi lipseşte de ani buni din vitrină şi pe care l-a pierdut de două ori în ultimul deceniu, în finale cu Barcelona şi Real Madrid.

ADVERTISEMENT