Sport

Cum i-a recuperat Edi Iordănescu pe tricolori după 3-0 cu Ucraina? La mijloc sunt 5.000 de euro! Exclusiv

Naționala României a obținut o victorie extraordinară în meciul de debut la Euro 2024: 3-0 cu Ucraina. Recuperarea după efort a tricolorilor s-a făcut în condiții de cinci stele.
Cum ia recuperat Edi Iordanescu pe tricolori dupa 30 cu Ucraina La mijloc sunt 5000 de euro Exclusiv
Cum i-a recuperat Edi Iordănescu pe tricolori după 3-0 cu Ucraina? La mijloc sunt 5.000 de euro! Exclusiv
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a fost cel care la câteva zile după tragerea la sorți a adversarilor de la Euro 2024 a ales cantonamentul de la Wurzburg pentru naționala României. Tricolorii au cele mai bune condiții la hotelul „Melchior” Park din oraș, cazare, mâncare și nu în ultimul rând recuperarea după efort.

FRF a plătit 5.000 de euro pentru două aparate de recuperare avansată aflate la hotelul din Wurzburg al naționalei României

România a învins fără drept de apel Ucraina în meciul de debut la Europeanul din Germania. Elevii lui Edi Iordănescu au depus un efort considerabil contra naționalei lui Rebrov. A fost însă un efort intens, predominând sprinturile scurte decât alergările lungi. Nu am alergat 120 de kilometri ca Slovacia împotriva Belgiei, dar băieții au muncit la greu.

ADVERTISEMENT

Cel mai important lucru după un astfel de meci este recuperarea. Din acest punct de vedere, băieții lui Edi Iordănescu au condiții de top în cantonamentul din Germania. Chiar la hotelul „Melchior Park”, unde e cazată naționala, sunt două aparate moderne de recuperare, pe care jucătorii le-au folosit după revenirea de la Munchen.

Este vorba despre două aparate de vacuum intermitent, o terapie care este uzitată alternativ de jucători. Au fost folosite intens și după antrenamentele de săptămâna trecută, dar mai ales după ce naționala s-a întors victorioasă de la meciul cu Ucraina. Din informațiile FANATIK, suma pe care FRF a achitat-o pentru folosirea celor două aparate pe toată durata turneului final depășește 5.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Nu este o premieră pentru naționala lui Edi Iordănescu, pentru că s-a apelat la terapia cu vacuum inclusiv în cantonamentul de la Mogoșoaia, cel dinainte de plecarea spre Germania. Jucătorii s-au arătat foarte încântați de metodă. Practic, este vorba despre crearea unui ciclu de vasoconstricție și vasodilatație, procesul fiind benefic pentru sistemul cardiovascular și refacerea rapidă a țesuturilor afectate.

Unii tricolori au făcut refacere la 12.30 noaptea la revenirea la hotel după România – Ucraina 3-0!

Au fost jucători care au apelat la cele două aparate de vacuum interminent la câteva ore după meciul cu Ucraina. Naționala României s-a întors cu trenul de la Munchen la Wurzburg imediat după partidă. Au fost așteptați de suporteri și de un foc de artificii pregătit de cei de la hotel, apoi majoritatea jucătorilor a mers la odihnă.

ADVERTISEMENT

Au fost însă unii care, la 12.30 noaptea, au decis să facă o scurtă recuperare la cele două aparate, și abia apoi să meargă la somn! Toți titularii au făcut recuperare a doua zi la hotel, ei fiind scutiți de antrenamentul din cursul serii de marți de la „Akon Arena”. La ședința de pregătire au luat parte doar 16 tricolori din lotul ales de Edi Iordănescu pentru Euro 2024.

Cristiano Ronaldo este unul dintre fanii recuperării prin terapia cu vacuum. „Are program personalizat”

Metoda de recuperare folosită de naționala lui Edi Iordănescu ajută nu doar la refacerea rapidă și eficientă, dar previne și eventuale accidentări ale jucătorilor. Este o metodă pe care o folosește tot fotbalul mare, nu doar granzi ca Real sau Bayern, dar și unii jucători individual. Exemplul cel mai clar este al lui Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

„Terapia cu vacuum poate fi folosită pentru prevenție, pentru pregătirea de efort, dar și pentru refacere, după un efort ridicat. Toate echipele de top folosesc acest sistem, inclusiv Bayern, Real Madrid, Barcelona și Liverpool, precum și fotbaliști importanți. Unul dintre aceștia este Cristiano Ronaldo, care are și un program personalizat creat pentru el”, a declarat, pentru frf.ro, Claudiu Stamatescu, medicul naționalei României.

  • 113 kilometri au alergat tricolorii lui Edi Iordănescu în România – Ucraina 3-0
  • 34 la sută a fost posesia României la meciul de debut la Euro 2024

Articol realizat cu sprijinul VODAFONE, partener de conectivitate al FANATIK la EURO 2024.

ADVERTISEMENT