Fotbal international

Cum i-a salvat Mircea Lucescu cariera lui Florin Răducioiu: ”Dacă nu mă lua, mă lăsam de fotbal”

11.05.2021 | 10:23
Cum ia salvat Mircea Lucescu cariera lui Florin Raducioiu Daca nu ma lua ma lasam de fotbal
ADVERTISEMENT

Fostul internațional Florin Răducioiu a povestit cum a reușit antrenorul Mircea Lucescu să-i salveze cariera într-un moment în care se gândea tot mai mult să părăsească lumea fotbalului.

În februarie, fostul atacant a dezvăluit că s-a transferat în 2001 la AS Monaco datorită lui Cristi Borcea, care l-a ajutat foarte mult să își finalizeze mutarea în Franța, după ce nu a putut trece peste moartea prietenului Cătălin Hîldan.

ADVERTISEMENT

Component al ”Generației de Aur”, Răducioiu a iscat un imens scandal după ce a alăsat să se înțeleagă că naționla nu și-a apărat corect șansele la partida cu Spania de la Euro 1996.

Cariera lui Florin Răducioiu, salvată de Mircea Lucescu

Prezent la show-ul ”Hai sa fim super!”, Florin Răducioiu a dezvăluit că a fost la un pas de retragere în 1992, pe vremea când evolua la Verona, și a precizat că cel care i-a salvat cariera a fost Mircea Lucescu, care l-a transferta la Brescia în ciuda tuturor piedicilor.

ADVERTISEMENT

”Mircea Lucescu a însemnat totul, a fost un fel de tată, mentorul meu. Mentalitatea lui, faptul că era un om extrem de inteligent, m-a învățat ce înseamnă să mă duc la un muzeu, să apreciez un tablou.

Nea Mircea mi-a transmis ideea de a descoperi lumea, de a vorbi mai multe limbi străine, de a fi și altceva în afara de sportiv. Eu am avut un moment dificil în 1992, când cariera mea s-ar fi putut opri brusc, la Verona”, a declarat Florin Răducioiu.

ADVERTISEMENT

Mihăilă, favoritul lui Răducioiu

”El a avut curajul să mă ia la Brescia, în ciuda faptului că președintele nu era de acord. Dacă nu mă lua și nu mă punea pe linia de plutire, cred că mă lăsam de fotbal. Datorită lui Nea Mircea am devenit, în primul rand, oameni”, a mai spus fostul internațional.

Fostul internațional a vorbit și despre urmașul său la echipa națională: ”Fără falsă modestie sunt jucătorul român care la Campionatul Mondial a înscris cele mai multe goluri. Cred că nu am să mai trăiesc, din păcate, să fiu egalat cel puțin.

ADVERTISEMENT

Îmi place foarte mult de Mihăilă, este jucătorul meu preferat. Este un jucător în care, în anumite momente, mă revăd, m-am uitat foarte mult la el de când a semnat cu Parma”.

ADVERTISEMENT