News

Cum i-au scris autoritățile din Ucraina numele lui Nicolae Ciucă. Gafă de proporții la Kiev

Organizatorii summitului Platforma Crimeea i-au greșit numele lui Nicolae Ciucă, cu toate că România este un partener crucial pentru Kiev în vreme de război.
23.08.2022 | 21:26
Cum iau scris autoritatile din Ucraina numele lui Nicolae Ciuca Gafa de proportii la Kiev
Nicolae Chuke, numele ales de ucraineni pentru premierul României. Foto: Captură Digi 24
ADVERTISEMENT

Zeci de președinți, premieri și politicieni au intrat în direct, prin teleconferință, în biroul unde se afla președintele Volodimir Zelenski, cu ocazia summitului Platforma Crimeea.

Gafă a ucrainenilor față de premierul Nicolae Ciucă

România, un partener loial Ucrainei în aceste șase luni de război, a fost victima unei gafe de proporții din partea organizatorilor. În momentul în care premierul Nicolae Ciucă a intrat în direct cu audiența de la Kiev, și a cerut solidaritate în fața agresiunii ruse, pe burtieră a apărut un nume pocit, Nicolae Ciucă fiind botezat Nicolae Chuke.

ADVERTISEMENT

Internauții au remarcat gafa și au constatat că ucrainenii au fost la câteva litere distanță de a-l boteza pe premierul român după celebra păpușă din filmele de groază Chucky.

Cu toate acestea, Nicolae Ciucă a transmis un mesaj ferm de susținere pentru Ucraina, făcând abstracție de faptul că partenerul de la Kiev i-a greșit numele, potrivit Digi 24.

ADVERTISEMENT

”Excelența dumneavoastră, domnule președinte Zelenski, distinși șefi de stat și de guvern, dragi colegi. Înainte de 24 februarie, puțini dintre noi și-ar fi imaginat amploarea distrugerilor, atrocitățile și suferința umană care au urmat.

Rusia a demonstrat lumii întregi că este un stat care nu se dă înapoi de la comiterea unei agresiuni flagrante, de la încălcarea legilor internaționale. Trebuie să rămânem solidari și să sprijinim independența Ucrainei, suveranitatea și integritatea teritorială”, a declarat Ciucă.

ADVERTISEMENT

Gafa comisă de Ucraina le readuce românilor aminte de clasicul ”bună seara Budapesta” pe care străinii îl adresau românilor înainte de un eveniment major, însă nici autoritățile de la București nu se pot lăuda că au procedat tocmai impecabil în raport cu Volodimir Zelenski.

Opinia publică din România își aduce aminte cum, în luna aprilie, când președintele Volodimir Zelenski a intrat în direct în Parlament pentru a ține un discurs, mare parte a evenimentului mult așteptat a fost un fiasco. Problemele tehnice au însoțit discursul președintelui ucrainean de la cap la coadă, fiind mari probleme cu sunetul și cu traducerea.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, relațiile dintre Ucraina și România sunt mai strânse ca niciodată, după ce țara noastră a susținut necondiționat vecina de la nord, din clipa izbucnirii războiului declanșat de Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro...
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt foarte diferite în România”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar....
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul