Fotbal international

Cum i s-a schimbat complet viața lui Andy Robertson. De la șomer la câștigător de Champions League în doar șapte ani

02.06.2019 | 11:24
Cum i sa schimbat complet viata lui Andy Robertson De la somer la castigator de Champions League in doar sapte ani

Liverpool a câștigat finala Ligii Campionilor din acest an, impunându-se cu 2-0 în fața lui Tottenham. Andy Robertson, fundașul lateral al celor de la Liverpool, a devenit câștigător de Champions League la doar 25 de ani, însă traseul său nu a fost unul deloc ușor.

Cum i s-a schimbat complet viața lui Andy Robertson

Englezii au găsit în arhivă un mesaj postat pe Twitter de Robertson în urmă cu șapte ani, când scoțianul și-a încheiat aventura la Academia Queens Park și niciun un club nu dorea să semneze cu el: „Viața la vârsta asta e un gunoi fără bani. Am nevoie de un job”. Robertson avea atunci 18 ani împliniți. Fundașul a fost la un pas de a renunța la fotbal în acea vară pentru a se apuca de studii la o Universitate locală. În cele din urmă, Queens Park, echipă de Liga a 3-a la acea vreme, a decis să-i acorde o șansă și l-a luat în lotul de seniori.

Robertson a profitat la maximum de șansa primită, fiind titular meci de meci în primul său sezon. În următoarea vară a fost cumpărat de Dundee United, unde de asemenea a fost om de bază și a stat numai un an. Hull l-a transferat în 2014. A stat trei sezoane acolo, retrogradând în Championship. Chiar și așa, Liverpool a decis să-l cumpere cu zece milioane de euro în 2017. A încheiat acest sezon cu 13 assist-uri oferite, fiind unul dintre cei mai buni pasatori din Premier League, devansat chiar de coechipierul său Trent Alexander-Arnold.

2012: Șomer
2012: Jucător în Liga a 3-a din Scoția
2016: Retrogradat cu Hull în Championship
2017: Cumpărat de Liverpool cu zece milioane de euro
2018: Învins în finala Ligii Campionilor
2018: Ales căpitanul echipei naționale a Scoției
2019: Câștigător de Champions League

Twitter Andy Robertson
Twitter Andy Robertson

Cota de piață a lui Andy Robertson în acest moment este de 50 de milioane de euro, însă fundașul a semnat recent un contract cu Liverpool care îl va ține pe Anfield până în 2024.