News

Cum i se adresa Rădoi de la Metrorex fostului premier Ludovic Orban. ”El Maximo” vs. ”Marele Președinte la pătrat”. Stenograme

Conform unor stenograme publicate recent, fostul lider al sindicatului de la metrou, Ion Rădoi, avea o relație foarte apropiată cu Ludovic Orban. căruia îi spune a ”Marele Președinte la pătrat”.
16.05.2022 | 10:46
Cum i se adresa Radoi de la Metrorex fostului premier Ludovic Orban El Maximo vs Marele Presedinte la patrat Stenograme
Ion Rădoi și Ludovic Orban aveau o relație apropiată. Foto: hepta.com - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Asta reiese din modul în care cei doi se adresau când au discutat despre problemele pe care sindicalistul le avea din cauza demersurilor fostului ministru al transporturilor, Cătălin Drulă. Ion Rădoi îi spunea lui Ludovic Orban ”Marele Președinte la pătrat”.

Ludovic Orban avea o poreclă pompoasă pentru Ion Rădoi

De cealaltă parte, Ludovic Orban – la acea vreme președinte al PNL – îi spunea lui Rădoi ”El Maximo”. Mai departe redăm stenogramele care fac parte din rechizitoriul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și care au fost publicate de news.ro.

ADVERTISEMENT

Amintim că Ion Rădoi (n.r. – preşedinte al sindicatului Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou) a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat de folosirea influenţei şi de şantaj.

În urmă cu o lună, preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, declara că Rădoi ”a apelat” la foşti miniştri ai transporturilor şi la actuali politicieni:

ADVERTISEMENT

Liderul de cartel Ion Rădoi a fost trimis în judecată. O muncă enormă a DNA pentru probarea fărădelegilor din jurul spaţiilor comerciale de la metrou gestionate de sindicat. Am calitatea de parte vătămată în acest dosar, una dintre infracţiunile de care este acuzat Rădoi fiind cea de şantaj.

În această calitate am avut acces legal la dosar. În disperarea de a-şi salva imperiul subteran, Rădoi a apelat la foşti miniştrii ai transporturilor, la actuali politicieni, la primari, la toţi cei care într-un fel sau altul l-au ajutat de-a lungul timpului sau au închis ochii la ce se întâmpla la metrou. Eu am refuzat să întorc capul şi mi-am făcut treaba aplicând legea. De aici încolo e rostul Justiţiei să se pronunţe.”

ADVERTISEMENT

Stenograme. Rădoi obținuse întâlnirea cu Orban

”LUDOVIC ORBAN: El Maximo!

RĂDOI ION: Ei, o juma’ de Maximo, față de Marele Președinte la pătrat!

LUDOVIC ORBAN: Ce faci?

RĂDOI ION: Ce să fac? Iată că… hm, cu ale mele, cum se văd așa, de la distanță. Și mai mă uit și la ale tale, că pentru mine LUDOVIC ORBAN va rămâne prieten toată viața!

LUDOVIC ORBAN: Păi, normal!

RĂDOI ION: Și… cred, cred că trebuie să dăm puțin ochi-n ochi… că nu, mai…nu știu, să mai contăm puțin, că nu-mi place ce vor oamenii ăștia.

ADVERTISEMENT

LUDOVIC ORBAN: Îhî.

RĂDOI ION: Și care m-am întâlnit cu el la ușă când Președintele la pătrat a împlinit 58 de ani, eu eram… A venit, m-a bătut pe umăr la ușă acolo, că eu eram în hol.

LUDOVIC ORBAN: Da…?

RĂDOI ION: Că acolo o… așa, o nuanță, o atenție am trimis-o la partid, că puteam așa…

LUDOVIC ORBAN: Mersi!… [neinteligibil]…

RĂDOI ION: Ei… în fine! Nu-i nicio problemă! Nicio problemă!

LUDOVIC ORBAN: Îhî! Nu fi supărat!

RĂDOI ION: Și…

LUDOVIC ORBAN: …[neinteligibil]…

RĂDOI ION: …că vrea el o întâlnire tete-a-tete. Zic: ”Acum, după atâta vreme vrei tete-a-tete?! ”, zic: ”Hm… după ce spune președintele!

LUDOVIC ORBAN: Îhî.

RĂDOI ION: Și așa s-a încheiat. Și acum, chiar dacă vorbim la telefon, dar trebuia să transmit mesajul ăsta. Și îl întreb pe președinte la pătrat când… când ne putem întâlni?

LUDOVIC ORBAN: Săptămâna viitoare, marți sau miercuri… [neinteligibil]… RĂDOI ION: Pentru câteva, pentru câteva minute, nu trebuie… Că nu ne trebuie… LUDOVIC ORBAN: Da, mă, săptămâna viitoare, marți sau miercuri!

RĂDOI ION: Bun! Hai!

LUDOVIC ORBAN: Îhî. Dă-mi un semnal dimineață

RĂDOI ION: Să fie când, în jur de prânz, așa? Da? De dimineață?

LUDOVIC ORBAN: Da, dimineață dă-mi! Eu sunt, de la 08:00 plec de-acasă. RĂDOI ION: Am înțeles.

LUDOVIC ORBAN: Dă-mi un telefon când sunt în mașină și stabilim, da?

RĂDOI ION: Am înțeles, Presidente! Așa rămâne!

LUDOVIC ORBAN: Te îmbrățișez, CORNEL!

RĂDOI ION: Toate cele bune, o seară bună! Numai bine!

LUDOVIC ORBAN: Toate bune! Pa! Pa!”, se arată în stenogramele DNA.

Conform sursei citate, în urma discuției avute cu Ion Rădoi, Ludovic Orban nu a intervenit pe lângă Cătălin Drulă. În același context, puteți citi cum au vrut sindicaliștii lui Rădoi să plătească racheți ucraineni pentru capul lui Drulă.

 

ADVERTISEMENT