News

Cum îi amenința Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, pe infractori. „La violenţă trebuie răspuns cu violenţă”

23.10.2020 | 13:00
Cum ii ameninta Traian Berbeceanu prefectul Capitalei pe infractori La violenta trebuie raspuns cu violenta
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum îi amenința Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei, pe infractori, atunci când a fost numit în funcția de șef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela. Astfel, printre primele declarații făcute de comisar s-au regăsit și mai multe mesaje directe pentru cei care încalcă legea.

Traian Berbeceanu a anunțat că forţele de ordine vor fi intransigente cu derbedeii şi vor face tot ce trebuie pentru a restabili liniştea şi ordinea publică, referindu-se la cazurile de la Hunedoara, Săcele sau Bucureşti petrecute în urmă cu doar câteva luni.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, prefectul Capitalei avea un mesaj şi pentru ”vitejii” care din spatele tastaturii jignesc forţele de ordine, dar şi pentru ”specialiştii” care care dau sfaturi pentru intervenţii. În final, Berbeceanu a ținut să transmită că ”la violenţă trebuie răspuns cu violenţă”.

Ce amenințări a transmis Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, infractorilor

”Nu am să vă spun nici cu cât la sută au scăzut infracţiunile sesizate, nici câte amenzi au dat Poliţia şi Jandarmeria şi nici că se acţionează în sistem integrat. Pentru că nu vă interesează.

ADVERTISEMENT

Am să vă spun însă, simplu, că vom fi intransigenţi cu derbedeii, cu cei care sfidând legea ne sfidează pe noi toţi. Am să vă spun, simplu, că poliţiştii şi jandarmii sunt hotărăţi şi determinaţi să vă protejeze, pe voi cei multi, impunând respectarea legii şi atunci când huliganii încearcă să provoace dezordine şi haos.

Am să vă asigur că forţele de ordine, alea prost echipate, cu logistică necorespunzătoare şi fără suficiente materiale de protecţie, nu vor face un pas înapoi în a-şi face datoria”, a scris pe o rețea de socializare, Traian Berbeceanu.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – facebook

Până să ajungă prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu a avut treabă serioasă cu alte categorii de oameni. ”Iar vitejilor care din spatele tastaturii jignesc în mod ticălos, şi specialiştilor care ne fac reproşuri şi ne dau sfaturi cu privire la modul de intervenţie în ceea ce priveşte conflictele din Hunedoara, Săcele sau Bucureşti, le spun că tot poliţiştii şi jandarmii au fost cei care, de îndată, au restabilit ordinea publică.

Cu fermitate şi profesionalism i-au reţinut pe derbedei, chiar dacă în sensul ăsta nu au apărut filmuleţe pe net. Şi da, cred că la violenţă trebuie răspuns cu violenţă! Proporţional”, a mai scris Berbeceanu.

ADVERTISEMENT

Traian Berbeceanu, probleme serioase cât a lucrat pentru Vela

Incidentele violente la care a făcut referire Traian Berbeceanu s-au soldat cu mai mulți răniți și au avut loc în câteva localități din țară, la debutul stării de urgență. Poliţiştii şi jandarmii au intervenit pentru aplanarea acestora. În urma incidentului din municipiul Hunedoara au fost arestate patru persoane, la Săcele au fost reţinute 8, iar la București, arestați 9 oameni.

La doar câteva luni distanță, Traian Berbeceanu a avut alt gen de probleme. Chestorul Liviu Vasilescu s-a retras din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, acuzând un atac la adresa Poliţiei Române din partea celor care urmăresc ”mai mult la televizor” activitatea instituţiei.

Sursa foto – EMANUEL TITUS ILIESI / MEDIAFAX FOTO

Ministrul de Interne, Marcel Vela avea să transmită și el că demisia lui Liviu Vasileascu ”este decizia corectă”, astfel încât imaginea şi credibilitatea Poliţiei Române să nu fie afectate sau puse sub semnul întrebării.

Vă readucem aminte că Liviu Vasilescu a fost filmat când s-a întâlnit cu membri ai clanului Duduianu înaintea ceremoniei de înmormântare a lui Emi Pian. După apariţia imaginilor în spaţiul public, Liviu Vasilescu a afirmat că a fost ”un demers care este absolut legal, făcut cu bună credinţă”.

Emi Pian, cazul care a șocat Bucureștiul

Ulterior, IGPR a transmis un comunicat de presă cu ”clarificări”, care însă au nemulţumit şi mai mult opinia publică şi poliţiştii.

Totul a plecat după un conflict între interlopii din București, conflict soldat cu moartea lui Emi Pian. Acesta a fost ucis în cartierul Giulești, în Sectorul 6. Principalul suspect a fost arestat.

Alți trei bărbaţi au fost reţinuţi de procurori pentru tentantivă de omor, după ce l-ar fi lovit, cu picioarele şi cu diverse obiecte, pe bărbatul suspectat că l-a ucis pe Emi Pian.

Cine este Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei

Traian Berbeceanu a fost numit oficial în funcția de prefect al Capitalei. Aceasta rămăsese vacantă după demiterea lui Gheorghe Cojanu, care a declarat într-o emisiune televizată că nu cunoaște numărul exact al cazurilor noi de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2.

Sursa foto – facebook

În perioada 2005-2013, noul prefect s-a aflat la conducerea Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia și a anchetat mafia fierului vechi din Hunedoara. Acuzațiile de favorizare a unui grup infracțional au dus, însă, la înlăturarea sa din funcție.

După un adevărat scandal și un dosar orchestrat de DIICOT, polițistul și-a dovedit nevinovăția. În ultima perioadă, acesta lucra pentru ministrul de interne, Marcel Vela.

 

ADVERTISEMENT
Tags: