News

Cum îi merg afacerile soției lui Marcel Ciolacu. Roxana are o patiserie în Buzău

Soția liderului PSD Marcel Ciolacu deține de 27 de ani o firmă care activează în domeniul fabricării pâinii, a prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie.
22.09.2021 | 12:43
Roxana, soția lui Marcel Ciolacu, se ocupă de afacerea familiei din 1994
ADVERTISEMENT

Liderul PSD Marcel Ciolacu (53 de ani) este căsătorit de ani buni cu Roxana, cei doi având un băiat, Filip. Jurist de profesie, Marcel Ciolacu s-a concentrat inițial pe administrația publică locală, fiind prefect interimar al județului Buzău (noiembrie – decembrie 2005), dar și viceprimar al municipiului Buzău (2008-2012).

Mai mereu în prima linie a disputei politice autohtone, Marcel Ciolacu are în soția Roxana un sprijin discret și de nădejde. Partenera politicianului se ocupă de firma înființată în 1994 care activează în domeniul fabricării pâinii, a prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie.

ADVERTISEMENT

Chioșcul familiei Ciolacu e în centrul Buzăului

De-a lungul timpului, chioșcul amplasat chiar în centrul orașului i-a adus profituri rezonabile soției lui Marcel Ciolacu. Cu doar 7 angajați, firma a raportat pentru anul 2018, de exemplu, o cifră netă de afaceri de 851.086 lei și un profit de 133.833 lei.

În ultima declarație de avere a liderului PSD, depusă în iunie 2021, apare și salariul încasat anul trecut de Roxana Ciolacu. Din postura de director al firmei Lucia Com 94 SRL, soția politicianului a câștigat un pic peste 4000 lei lunar.

ADVERTISEMENT

”În 2015, brutăria lui Ciolacu, cu șase angajați, a depășit toate așteptările financiare ale pieței buzoiene de brutărie-patiserie. Astfel, conform bilanțului depus de firmă la Ministerul de Finanțe, în 2015 firma a avut venituri de peste 2,3 milioane de lei și cheltuieli de doar 672.000 de lei. Astfel a rezultat un profit net (după impozitare, deci) de 1.388.700 de lei. Un miracol economic, practic: cheltuieli de aproape patru ori mai mici decât veniturile și un profit de aproape 70%”, nota România Liberă, în 2017, despre afacerea familiei Ciolacu.

Profitul firmei a scăzut dramatic în ultimul an

Sursa citată a continuat apoi dezvăluirile despre firma familiei politicianului, amintind că Marcel Ciolacu avea dreptul, acum 6 ani, la dividende de peste 700.000 lei din profitul rezultat.

ADVERTISEMENT

”Ca deținător a 55% din părțile sociale ale brutăriei, actualul vicepremier Ion-Marcel Ciolacu avea dreptul la dividende de aproape 764.000 de lei din profitul de aproape 1,4 milioane de lei al Lucia Com 94 SRL. Dar în declarația de avere din 2016 nu apare nici un leuț care să fi fost încasat, sub formă de dividende, de Ciolacu de la brutărie sau de la oricare altă firmă”, puncta ziarul.

În 2019, cifra de afaceri a firmei familiei Ciolacu a fost de 848.356 lei, dar profitul a scăzut, față de anul precedent, ajungând la 91.308 lei. Anul trecut, însă, s-a dovedit dificil pentru societatea comercială condusă de Roxana, cifra de afaceri ajungând la 457.277 lei, iar profitul a devenit negativ, – 167.742 lei, după ce în anul precedent fusese de 91.308 lei.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu despre soția lui: ”Se mai enervează și mă roagă să las telefonul”

Absolventă a Colegiului Național B. P. Hașdeu din Buzău, Roxana Ciolacu a urmat apoi cursurile Facutății de Chimie. Potrivit declarațiilor liderului PSD, soția acestuia nu dorește să se mute în Capitală. ”Spre ruşinea mea ajung din ce în ce mai rar acasă. Cred că asta este marele incovenient al politicii şi al vieţii noastre. Ea nu doreşte să vină la Bucureşti”, a comentat situația Ciolacu.

Într-una dintre rarele intervenții în care a adus vorba despre viața de familie, Marcel Ciolacu a dezvăluit recent și cum decurge o seară alături de Roxana, partenera lui de viață.

”Canapeaua din sufragerie, stabilim ce vedem pe Netflix, eu continui pe telefon tot ce am de răspuns. Se mai enervează şi mă roagă să mai las telefonul să şi comunicăm. Într-una dintre zilele din week-end când ajung acasă, am nişte prieteni foarte apropiaţi cu care ne vedem”, a povestit Ciolacu.

ADVERTISEMENT