News

Cum îi „spionează” guvernul norvegian pe oameni cu ajutorul datelor mobile! Reguli schimbate pe timp de pandemie

13.04.2020 | 13:09
Cum îi „spionează” guvernul norvegian pe oameni cu ajutorul datelor mobile! Reguli schimbate pe timp de pandemie
Norvegienii se folosesc de telefoane pentru a ține în frâu pandemia. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Guvernul norvegian nu a ezitat și a transmis cum „îi spionează” pe oameni cu ajutorul datelor mobile, pe timp de pandemie.

Cum îi „spionează” guvernul norvegian pe oameni cu ajutorul datelor mobile!

Astfel, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Norvegia, Telenor, colaborează cu Institutul norvegian de sănătate publică pentru a-i ajuta pe specialiști să urmărească răspândirea coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 80% din tot traficul de date al țării trece prin infrastructura companiei, astfel încât Telenor știe aproximativ unde se află fiecare telefon.

Reguli schimbate pe timp de pandemie

Se întâmplă lucrul acesta pentru că aproape fiecare telefon este depistat între diferite stații de bază de-a lungul zilei.

ADVERTISEMENT

Compania spune că, pentru a menține confidențialitatea individuală, aceștia numără doar grupuri de persoane mai mari de 20 de oameni.

Există și un motiv pentru care s-a luat această decizie. Conform autorităților este „foarte, foarte greu” reidentificarea tuturor persoanelor în grupuri mai mari decât această dimensiune.

Vă readucem aminte că autorităţile din Norvegia au anunţat, de curând, cele mai stricte măsuri aplicate „pe timp de pace!, pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de Bent Høie, ministrul norvegian al Sănătăţii. „Sunt cele mai ample măsuri pe care populaţia Norvegiei le-a experimentat pe timp de pace”, a afirmat Bent Høie.

Grădiniţele, şcolile, universităţile, sălile de sport, piscinele şi saloanele de frizerie/coafură au fost închise de urgență. De asemenea, norvegienii au sistat toate evenimentele sportive.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri