News

Cum îl contrazic statisticile pe Klaus Iohannis! De ce nu stă bine România la vaccinarea anti-COVID-19

06.05.2021 | 15:20
Cum il contrazic statisticile pe Klaus Iohannis De ce nu sta bine Romania la vaccinarea antiCOVID19
Klaus Iohannis este contrazis de statistici în privința campaniei de vaccinare. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă cum îl contrazic statisticile pe Klaus Iohannis după ce șeful statului a transmis că România stă chiar extraordinar de bine în campania de vaccinare în comparație cu alte state. Doar că, adevărul pare să fie undeva la mijloc.

Președintele Iohannis a mai anunțat că Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, l-a înştiinţat că vom depăşi 100.000 de persoane vaccinate într-o singură zi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, șeful statului a mai spus că s-a intrat realmente într-o fază nouă cu vaccinarea. Acesta spune că România are adevărate maratoane, centre deschise non-stop la spitalele militare, unde cei care doresc să se vaccineze se pot, pur şi simplu, prezenta şi se imunizează.

Cum îl contrazic statisticile pe președintele Klaus Iohannis!

„Am renunţat, practic, la toată birocraţia şi, începând din această săptămână, din sfârşitul acestei săptămâni, toate centrele de vaccinare din toate localităţile din toată ţara sunt deschise pentru vaccinare fără preaviz, fără anunţ prealabil, fără înscriere pe platformă.

ADVERTISEMENT

Oricine se poate prezenta direct la centru şi se poate vaccina. Suntem în situaţia foarte bună în care avem suficiente doze pentru a intra în această etapă.

Sursa foto – hepta.ro

În paranteză fie spus, noi stăm – noi, în România – extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare.

ADVERTISEMENT

În altă parte, lucrurile sunt încă în organizare şi nu cred că sunt multe locuri unde cetăţenii se pot duce, pur şi simplu, la vaccinare”, a declarat Klaus Iohannis.

De remarcat că șeful statului a tras și un semnal de alarmă. Acesta a mai spus că românii nu trebuie să se amăgească deoarece pandemia încă nu a dispărut.

ADVERTISEMENT

Câți oameni s-au vaccinat în România

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația este încă una departe de cea descrisă de preşedintele Iohannis.

Concret, în România s-au vaccinat până în acest moment 5.588.267 persoane. 1.311.395 au făcut prima doză, în timp ce 2.138.436 au bifat chiar și rapelul.

Sursa foto – https://vaccinare-covid.gov.ro/

Românii au optat pentru Pfizer, nu mai puțin de 4.483.539 alegând să se imunizeze cu acest ser. AstraZeneca este pe locul 2 în topul preferințelor cu 614.197 persoane vaccinate. Urmează Moderna cu 490.264.

Între timp, România a început să imunizeze și cu serul de la Johnson&Johnson și în ultimele 24 de ore 94.354 au fost vaccinate.

Cu toate acestea, statisticile sunt slabe raportat la alte țări.

Când a început campania de vaccinare în România

Vă readucem aminte că întreaga campanie de vaccinare din România a debutat pe 27 decembrie 2020. Astfel, o asistentă de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală a fost prima persoană care a primit ser împotriva coronavirusului.

130 de zile au trecut de atunci, dar statisticile nu au cunoscut creșteri spectaculoase. Din contră. Luăm ca exemplu Italia, țară care a vaccinat pentru prima oară în aceeași zi cu noi.

Sursa foto – facebook

Între timp, autoritățile din Italia au nu mai puțin de 21,7 milioane de persoane vaccinate. 6,54 milioane au primit și rapelul, adică mai mult decât dublu față de cifrele anunțate de România.

Spania a ajuns la 17,9 milioane de oameni vaccinați cu 5,39 milioane imunizate total. Au început, de asemenea, pe 27 decembrie, la fel ca România.

Cu câteva zile mai devreme, mai exact pe 8 decembrie, Marea Britanie a deschis și ea campania. A ajuns deja la 50,7 milioane de oameni vaccinați cu 15,9 milioane care au primit rapelul.

România, la ani lumină de viteza de vaccinare a altor țări

Ne îndepărtăm puțin de Europa după ce statisticile nu ne sunt deloc favorabile. De altfel, britanicii au ajuns la 23,8 imunizare, în timp ce Israelul bate record după record cu 55,9 număr total.

România se laudă cu 10,7 imunizare a populației, dar nu ține cont însă de mai mulți factori. Dacă ne-am raporta la numărul de locuitori, de exemplu, statistica pare să nu-i dea dreptate deloc lui Klaus Iohannis.

Sursa foto – facebook

Statele Unite ale Americii au vaccinat prima persoană pe 14 decembrie, cu nici două săptămâni înaintea României. Americanii au bifat deja 248 milioane de doze administrate și au ajuns la 32,3 % din totalul țării.

Pe 16 ianuarie, așadar cu o întârziere de peste trei săptămâni, India a deschis și ea campania de vaccinare. În ciuda lipsei dozelor și a problemelor numeroase, în acest moment ar exista deja 20 de milioane de oameni imunizați.

De remarcat că Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 1.632 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. De asemenea, de la ultima raportare, 94 de persoane au decedat. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 25.848 de teste RT-PCR (13.981 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 11.867 la cerere) şi 12.625 de teste rapide antigenice.

De asemenea, până astăzi, 6 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.062.527 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.005.623 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

ADVERTISEMENT