Fotbal international

Cum îl descrie Diego Maradona pe Messi: “E ca un ursuleţ de pluş”

Diego Armando Maradona, care de ceva vreme a acceptat să colaboreze cu FIFA, după ce ani de zile a fost inamicul numărul 1 al forului mondial, pe vremea câns conducători au fost brazilianul Joao...
31.03.2017 | 11:50
Cum il descrie Diego Maradona pe Messi E ca un ursulet de plus

Diego Armando Maradona, care de ceva vreme a acceptat să colaboreze cu FIFA, după ce ani de zile a fost inamicul numărul 1 al forului mondial, pe vremea câns conducători au fost brazilianul Joao Havelange şi apoi elveţianul Sepp Blatter, a promis că va vorbi personal cu preşedintele actual al FIFA, Gianni Infantino, pentru reducerea suspendării de patru etape a lui Leo Messi.

Acuzat că ar fi cerut pedeapsă drastică

Cel mai bun jucător al lumii la acest moment l-a înjurat pe arbitrul partidei Argentina – Chile din preliminariile CM şi, deşi acesta nu i-a arătat cartonaşul roşu, forul mondial a luat decizia pe baza vizionării înregistrării momentului incriminat. În Argentina au existat în mass media opinii conform cărora chiar Maradona i-ar fi cerut lui Infantino o pedeapsă drastică pentru Messi, cu care nu ar fi în relaţii tocmai cordiale, dar fostul număr 1 mondial din anii 80-90 ai secolului trecut a negat cu vehemenţă: “Eu mereu voi spune ceea ce cred. Cuvintele rostite de Messi sunt puternice, dar cu toate acestea cred că pedeapsa poate fi micşorată. Voi vorbi personal cu Infantino”.

Maradona a ţinut totuşi, într-un mod subtil, să confirme faptul că între el şi starul Barcelonei nu există tocmai o prietenie. “L-am sunat de mai multe ori pe Messi, dorind să vorbesc cu el, dar nu a răspuns niciodată. E mai uşor să pot discuta cu preşedintele ţării, Mauricio Macri, decât cu Messi”.

Totodată, Diego i-a făcut o caracterizare plastică lui Messi, pe care l-a comparat cu un ursuleţ de pluş: “Mi se pare ciudat ce s-a întâmplat, pentru că Messi e tipul de jucător corect, care niciodată nu se plânge de ceva. E ca un ursuleţ de pluş pentru colegii lui.

Free-shipping-35cm-The-World-Cup-teddy-bear-Argentina-s-Lionel-messi-plush-Toys-Baby-Toys

Noi fără Messi suntem cum ar fi Portugalia fără Ronaldo. Prezenţa lui este cheia şi pentru naţionala Argentinei, la fel ca la Barcelona. “

Cei doi au lucrat împreună la naţionala Argentinei, în perioada în care Maradona a fost selecţioner, între 2008-2010.