Life

Cum îl pot afecta problemele din familia lui Pițurcă pe Edan, fiul antrenorului și al Vicăi de la Survivor: ”Carusel emoțional”

Arestarea, iar apoi controlul judiciar impus lui Victor Pițurcă, problemele lui Alex Pițurcă cu afacerile, toate acestea îl pot afecta pe fiul antrenorului, Edan.
31.01.2023 | 14:00
Cum il pot afecta problemele din familia lui Piturca pe Edan fiul antrenorului si al Vicai de la Survivor Carusel emotional
Fiul lui Victor Pițurcă, Edan, își are ancorele emoționale în tatîl și fratele său, explică psihologul George Bogză / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Edan, fiul lui Victor Pițurcă cu Vica Blochina, locuiește de ceva vreme în casa antrenorului. Vica, plecată la Survivor România 2023, nu poate comunica cu adolescentul născut din relația exytraconjugală cu Piți, iar problemele pe care le are fostul antrenor al Naționalei, susține psihologul George Bogză consultat de FANATIK, pot lăsa urme adânci în psihicul adolescentului.

Ce se întâmplă cu mezinul lui Victor Pițurcă, Edan

Reținerea lui Victor Pițurcă, alături de decizia de astăzi, 31 ianuarie 2023, prin care a fost pus sub control judiciar de către procurorii DNA, îl poate afecta destul de mult pe Edan, fiul de 15 ani ai antrenorului, cu atât mai mult cu cât adolescentul îl idolatrizează.

ADVERTISEMENT

„`Eu îmi doresc să fiu ca tata`, copilul mi-a dat-o așa și m-a pus pe gânduri. El este idolul lui. I-am zis `Cum așa?`, mi-a zis `Tati e foarte disciplinat`. Asta înseamnă că, prin toată nebunia prin care am trecut, am fost destul de maturi amândoi și ne-am gândit la binele copilului. Lucrurile s-au așezat în așa fel încât copilul este foarte fericit”, spunea Vica Blochina în cadrul emisiunii Acces Direct de la Antena 1.

Iar de mai bine de un an deja, Edan locuiește în casa lui Victor Pițurcă, îngrijit de Maria, soția antrenorului, și îndrumat, printre alții, de Alexandru Pițurcă, fratele său mai mare.

ADVERTISEMENT

De altfel, a explicat psihologul George Bozgă pentru FANATIK, Edan are cel mai probabil, ca ancore emoționale, pe Alexandru și pe Victor Pițurcă, iar problemele lor cu DNA-ul îl pot afecta emoțional, cu atât mai mult cu cât mama lui, Vica Blochina, este plecată în Republica Dominicană, la Survivor România, și nu pot avea niciun fel de conversație.

Cât de importantă este acum relația dintre fiul cel mare al lui Victor Pițurcă și adolescentul Edan

Rămas în grija tatălui său, Victor Pițurcă, după ce mama lui, Vica Blochina, a fost ales să participe la Survivor, tocmai în Republica Dominicană, Edan a primit în aceste zile o lovitură neașteptată. Băiatul în vârstă de 15 ani și-a văzut tatăl reținut de procurorii DNA într-un dosar care vizează achiziții derulate în perioada pandemiei.

ADVERTISEMENT

Sunt momente dificile pentru Edan, băiatul rezultat din relația extra-conjugală dintre fostul selecționer Victor Pițurcă și fosta balerină de origine lituaniană Vica Blochina. Plecarea mamei în Republica Dominicană, acolo unde participă la Survivor România 2023 în echipa Faimoșilor, a reprezentat o lovitură, după cum mărturisea chiar Vica în primul episod al celebrului reality show.

Tatăl pe care, tot după spusele Vicăi, Edan îl idolatrizează, a aflat că părintele său a fost reținut de procurorii DNA pentru 24 de ore, iar apoi a fost pus sub control judiciar. Contactat de FANATIK, psihologul George Bozgă este de părere că momentul poate fi unul extrem de dificil pentru orice adolescent aflat în situația lui Edan.

ADVERTISEMENT

“În general, persoanele aflate la vârsta adolescenței trec printr-un carusel emoțional, care este specific etapei de dezvoltare, precum și o imagine de sine fluctuantă, ca parte a personalității în curs de dezvoltare. Adolescenții au nevoie de sprijinul părinților si a persoanelor semnificative din viața lor, în această perioadă dificilă.

În situațiile grele de viață, ce pot apărea în cadrul familiei, lipsa sprijinului, adesea din motive obiective, din partea părinților, poate crea un sentiment de neîncredere sau abandon”, a declarat psihologul George Bozgă pentru FANATIK.

Relația cu fratele mai mare, salvatoare pentru Edan

Apropierea de familia lui Victor Pițurcă ar putea să fie salvatoare pentru Edan. Acesta are un frate mai mare, Alexandru, dar și o soră, Claudia, amândoi din căsnicia fostului selecționer cu Maria, femeia care îi este alături de câteva decenii.

“Relațiile semnificative cu alți membri ai familiei (frați, surori mai mari) pot deveni ancore emoționale prin care adolescentul poate face față situațiilor dificile cu care se confruntă”, a mai declarat psihologul George Bozgă pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT