Life

Cum îl pot vota românii din Diaspora pe WRS în a doua semifinală Eurovision 2022. Regulamentul concursului

WRS poate fi votat în a doua semifinală a competiției Eurovision 2022, însă nu de pe teritoriul țării noastre! Regulamentul concursului este unul destul de clar.
12.05.2022 | 19:48
Cum il pot vota romanii din Diaspora pe WRS in a doua semifinala Eurovision 2022 Regulamentul concursului
WRS, reprezentantul României la Eurovision are indicativul 13 în a doua semifinală. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

WRS cântă pe scena Eurovision 2022 de la Torino în a doua semifinală, transmisă joi, 12 mai 2022, pe TVR și pe pagina de Youtube a show-ului.

Românii din țările care cântă în a doua semifinală la Eurovision 2022 îl pot vota pe WRS

Românii din țară nu îl pot vota pe Andrei Ursu. Acest lucru e valabil și în cazul concurenților din țările ce vor defila în semifinala a doua. O pot face, însă, cei care se află în celelalte țări participante. De asemenea, întrucât în cadrul ediției Eurovision din 12 mai vor fi ascultate și piesele Spaniei, Germaniei și Marii Britanii (3 dintre membrele „The Big Five” – cele mai mari cotizatoare ale concursului) și cei aflați în aceste state pot să-l susțină, prin SMS, pe WRS.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, românii din Azerbaijan, Australia, Belgia, Estonia, Finlanda, Georgia, Irlanda, Israel, Malta, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, Cehia, Cipru, Suedia și Serbia pot să-l voteze pe interpretul melodiei „Llamame”. Votul e valid din momentul în care la televiziunile naționale din aceste țări se dă start vot.

Pentru fiecare țară este alocat un număr de telefon sau un SMS prin care telespectatorii își pot arăta susținerea față de momentul lor preferat.

ADVERTISEMENT

Indicativul lui WRS este 13 (poziția de intrare pe scenă), acesta fiind numărul pe care românii din Diaspora trebuie să îl trimită la numărul afișat pe ecran în țara din care urmăresc Eurovisionul.

Cei aflați în Azerbaijan trebuie să trimită SMS la 9450. În cazul Australiei, WRS poate fi votat pe site-ul esc.vote. Belgia a pus la dispoziție două posibilități de votare: SMS la 6604 sau numărul de telefon 0905 53 0-13.

ADVERTISEMENT

Dacă te afli în Germania și vrei să-l susții pe WRS, o poți face la numărul de SMS 99599 sau la 01371 3636-13.

Lista numerelor de telefon din țările de unde WRS poate fi votat în semifinala a doua. Foto: TVR

Casele de pariuri nu nimeresc mereu! Dovada primei semifinale

27734 este SMS-ul alocat în Spania pentru votarea la Eurovision. Spaniolii au pus la dispoziție și numărul 905 81 00. Lista completă cu numerele de telefon ale tuturor țărilor o puteți vedea în imaginea atașată în acest articol!

ADVERTISEMENT

Andrei Ursu este cotat ca necalificat la casele de pariuri, însă surprize pot avea loc oricând. În prima semifinală, trei dintre țările date drept calificate nu au intrat în finală. Cu o zi înainte de semifinala din 10 mai, casele de pariuri le calificau pe Albania, Austria și Letonia, aflate pe locurile 8, 9 și 10.

Ei bine, cele trei nu au trecut în următoarea etapă. Au mers mai departe țările aflate pe locurile 11, 12 și 13. Este vorba despre Lituania, Islanda și Elveția. De acest noroc s-ar putea bucura și WRS, care acum se află pe locul 13 ca probabilitate de calificare.

ADVERTISEMENT