Sport

Cum îl ține Adrian Mutu cu picioarele pe pământ pe Rareș Ilie: „E mult până departe”

Adrian Mutu are grijă ca noua perlă a Rapidului, Rareș Ilie să rămână cu picioarele pe pământ. Acesta se află la primul sezon în Casa Pariurilor Liga 1.
01.04.2022 | 22:35
Cum il tine Adrian Mutu cu picioarele pe pamant pe Rares Ilie E mult pana departe
„Briliantul” are grijă ca elevul său să rămână cu picioarele pe pământ. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

La doar 19 ani, Rareș Ilie a marcat două goluri și a oferit cinci pase decisive în tricoul Rapidului, devenind astfel unul dintre cei mai promițători tineri jucători din campionatul românesc.

Rareș Ilie, ținut cu picioarele pe pământ de Adrian Mutu

Întrebat despre mijlocașul căruia mulți dintre foștii mari fotbaliști îi prevăd un viitor strălucit dacă va continua să evolueze la fel de bine, Adrian Mutu a dezvăluit cum procedează pentru a-l ține cu picioarele pe pământ.

ADVERTISEMENT

Vă spun că eu sunt unul care îl ţine cu picioarele pe pământ. Şi în maşină îi spuneam că e mult până departe”, a declarat tehnicianul alb-vișiniilor.

Pe lângă reușitele de la echipa de club, Rareș Ilie a avut evoluții foarte bune și în tricoul selecționatei U19 a României, culminate cu golul decisiv pentru calificarea la Campionatul European, înscris în poarta Croației, din lovitură de la 11 metri. „Tricolorii” s-au impus astfel pe terenul celui mai dificil adversar, scor 2-1 și au obținut „biletele” pentru turneul final.

ADVERTISEMENT

Mesaj ferm pentru jucători înaintea meciului cu FC Botoșani: „Nu trebuie să existe o relaxare între noi”

În altă ordine de idei, Rapid va da piept cu FC Botoșani în cea de-a treia etapă a play-out-ului din Casa Pariurilor Liga 1, iar „Briliantul” nici nu concepe ca rezultatele pozitive înregistrate până acum să aducă o stare de relaxare în rândul jucătorilor săi.

De asemenea, acesta a vorbit despre problemele de lot cu care se confruntă înaintea meciului programat sâmbătă, 2 aprilie, la 20:30, pe noul stadion din Giulești. Jucătorilor accidentați de mai multă vreme li s-au alăturat și câteva cazuri de gripă sezonieră.

ADVERTISEMENT

Cel mai important este jocul în sine. Ne aşteaptă un joc greu şi nu numai. Întâlnim echipa de pe locul şapte din play-out, întâlnim o echipă care a fost obişnuită în ultimii ani să joace în play-off, dar şi din cauza faptului că am avut ceva probleme cu răceala asta sezonieră.

Sper că până mâine să recuperez toţi jucătorii şi să fac cel mai bun 11 şi bineînţeles că îmi doresc victoria pentru că traversăm o perioadă bună şi vreau să avem continuitate în rezultate. Ne aşteptăm la o bătălie şi sperăm s-o ducem până la capat cu bine.

ADVERTISEMENT

Eu cred că echipa e concentrată la meci, băieţii s-au antrenat bine atât cât au putut. Sper să-i recuperăm pe cei care mai aveau probleme medicale şi mâine să avem efectivul complet pentru acest meci. Când ai o perioadă de rezultate bune nu trebuie să existe o relaxare între noi, ci din contră, o responsabilitate şi o concentrare mai mare.

O să vedem mâine cât de mult ne ajută sau cum ne pune în dificultate acest stil al Botoşaniului. Cu siguranţă Botoşaniul practică un joc dedicat mai mult pe faza de atac. Avem 20 de jucători şi câţiva dintre ei au avut gripă şi e normal. Când nu te antrenezi, lucrurile nu merg atât de bine, dar sper ca până mâine toată lumea să fie aptă sută la sută”, a mai spus Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT
Tags: