News

Cum încearcă americanii să crească rata vacinării: bani, televizoare gratis și zile libere

19.01.2021 | 07:00
Cum incearca americanii sa creasca rata vacinarii bani televizoare gratis si zile libere
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum încearcă americanii să crească rata vacinării într-o țară în care pandemia de coronavirus aproape că a făcut ravagii. Autoritățile din mai multe state caută acum să-i convingă pe cei care lucrează în spitale sau centre de îngrijire pentru bătrâni că vaccinul reprezintă unica soluție. 

Virusul a afectat din plin  A.G. Rhodes Cobb, o casă de bătrâni de la periferia orașului Atlanta. Nu mai puțin de 12 persoane au murit după ce au contractat Covid-19. Alți, atenție, 44 de membri ai personalului s-au îmbolnăvit.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, majoritatea celor care lucrează în asemenea centre sunt reticenți în privința vaccinării. Conform ultimului raport, la cinci clinici din Georgia conduse de aceeași companie, aproximativ 30% dintre angajați au ales să se vaccineze, în timp ce 57% dintre rezidenți au spus că sunt împotrivă.

Cum încearcă americanii să crească rata vacinării anti COVID-19

“Unii oameni cred că dacă primiți vaccinul, vă veți îmbolnăvi. Iar unii se tem și nu au încredere în guvern”, le-a spus Sonya Williams, directorul de activități de la A.G. Rhodes Cobb, celor din clinicile pe care le conduce. Williams, în vârstă de 42 de ani, își încurajează acum colegii care ezită să facă același lucru.

ADVERTISEMENT

„Cu cât îl putem obține cu toții mai repede, cu atât vom putea avansa mai repede”, a spus ea. Nu e singura care luptă cu asemenea mentalități.

Sursa foto – hepta.ro

Căminele de îngrijire medicală din toată țara se confruntă cu aceeași meteahnă, drept pentru care guvernatorii vin acum cu alt gen de propuneri. Bonusuri în numerar, televizoare gratis și zile libere plătite sunt printre stimulentele pe care aceștia le oferă pentru a convinge membrii personalului să se vaccineze.

ADVERTISEMENT

S-a ajuns la această decizie după ce Asociația Americană pentru Îngrijirea Sănătății a estimat că aproximativ 50% dintre membrii personalului au ezitat să se vaccineze. Majoritatea celor din prima linie sunt oameni de culoare, care au fost, în general, mai ezitanți la vaccin, bazându-se parțial pe neîncrederea lor față de guvernul federal și istoria SUA a rasismului medical.

Bani, televizoare gratis și zile libere plătite pentru vaccinați

În Utah, 57 la sută dintre angajați au acceptat prima doză, comparativ cu 86 la sută din rezidenți, potrivit departamentului de sănătate de stat. La începutul lunii ianuarie, doar 40% dintre lucrătorii la aziluri din Ohio au ales să se vaccineze.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – facebook

Cei de la A.G. Rhodes au anunțat că vor oferi premii la tombole, inclusiv bonusuri în numerar de până la 500 de dolari celor care primesc vaccinarea. Compania încurajează personalul inoculat deja să poarte tricouri personalizate care să anunțe acest fapt.

“Încercăm să disipăm unele dintre miturile despre vaccin. Nu este ceva care tocmai s-a petrecut, peste noapte. Se lucrează deja de mult timp la el, vorbim despre un vaccin pe care îl fac tot mai mulți oameni ca să scăpăm de pandemia aceasta”, a mai zis o purtătoare de cuvânt a companiei.

De ce nu vor americanii din sistemul sanitar să se vaccineze

Printre angajați, mai mulți oameni s-au plâns și au declarat că s-au simțit lăsați de izbeliște. În fiecare zi, înainte de a intra în muncă, Monique Collins, asistentă medicală certificată în Pennsylvania, s-a rugat în mașina ei ca Dumnezeu să o păstreze în siguranță.

Sursa foto – hepta.ro

A luat virusul la sfârșitul lunii decembrie și a durat câteva săptămâni pentru a-și reveni. Chiar și așa, nu intenționează să se vaccineze. Cel puțin, nu prea curând. Spune că este suspect de cât de repede a fost lansat acesta.

“Nu am simțit că am fost tratați suficient de demni ca lucrători de primă linie”, a spus Collins, care s-a grăbit să cumpere măști N-95 atunci când facilitățile nu le-au oferit. “Unde era guvernul? Unde era toată lumea? Cum ar fi în interesul meu acum să îi ascult și să-i urmez conducerea?”, a zis aceasta.

Câte cazuri de coronavirus au americanii

De remarcat că Statele Unite au depăşit un nou record,  înregistrând aproape 4.500 de decese din cauza coronavirusului într-o singură zi.

SUA se bazează pe campania de vaccinare, care a început la mijlocul lunii decembrie, pentru a depăşi situația. Până acum, doar 9,3 milioane de persoane au primit o primă injecţie cu unul dintre cele două vaccinuri autorizate în ţară, mai puţin de 3% din populaţie.

Potrivit experţilor, aproximativ 75% din populaţie ar trebui vaccinată pentru a obţine imunitatea colectivă. În total, Statele Unite au înregistrat 22,8 milioane de cazuri şi peste 380.000 de decese cauzate de coronavirus de la începutul pandemiei.

ADVERTISEMENT