Life

Cum interpretează, politic, Cristian Tudor Popescu victoria Ucrainei la Eurovision 2022: ”Au câștigat Uk și UK”

Finala Eurovision 2022 a consfințit victoria Ucrainei, pe locul al doilea clasându-se Marea Britanie, votul telespectatorilor fiind interpretat și în cheie politică de Cristian Tudor Popescu.
15.05.2022 | 14:29
Cum interpreteaza politic Cristian Tudor Popescu victoria Ucrainei la Eurovision 2022 Au castigat Uk si UK
Cristian Tudor Popescu explicat, în cheie politică, victoria Ucrainei la Eurovision 2022 / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit, pe conturile sale de socializare, despre victoria Ucrainei în finala Eurovision 2022 și despre clasarea Marii Britanii pe locul al doilea în preferințele publicului și juriiilor din țările participante.

Cristian Tudor Popescu, despre ”Bătălia Eurovision” 2022

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu nu a fost surprins de rezultatele din finala Eurovision 2022, eveniment care a avut loc în seara zilei de 14 mai, la Torino. Vicotira Ucrainei i-a produs chiar și satisfacție, iar clasarea Marii Britanii pe locul al doilea a fost interpretată de reputatul gazetar ca un semn că opinia publică sprijină deciziile politice luate de Londra în războiul declanșat de Rusia.

ADVERTISEMENT

”Bătălia Eurovision – au câștigat Uk (Ucraina, n. red.) și UK (Marea Britanie, n. red.)! Ukraina a câștigat detașat Eurovision 2022. Cel mai hotărât susținător al Ukrainei atacate de hoarda lui Putin, Marea Britanie, pe locul 2”, spune Cristian Tudor Popescu pe conturile sale de socializare.

Mai mult chiar, tot în cheie politică, CTP a comentat clasările slabe ale Germaniei și ale Franței, două dintre țările care, de cele mai multe ori, obțineau rezultate impresionante în finala concursului Eurovision.

ADVERTISEMENT

”Lanternele roșii, ultimele locuri ale clasamentului,  Franța și Germania, statele mari cu comportamentul cel mai unsuros față de Kremlin”, a mai precizat gazetarul.

CTP, surprins de lipsa de sprijin reciproc dintre România și Republica Moldova

Până la Eurovision 2022, România și Republica Moldova își acordau, reciproc, punctaje maxime sau apropiate de maxim, semn că înfrățirea dintre cele două state despărțite de Prut prima în fața altor criterii. De această dată însă, punctaje pe care cele două țări și le-au dat reciproc au fost 0.

ADVERTISEMENT

”Republica Moldova a terminat pe locul 7, cu Zdob și Zdub și al lor Trenuleț Chișinău-București, primind un uriaș 239 puncte de la public. Totuși, juriul de la Chișinău a acordat 0 puncte României, iar juriul de la București 0 puncte Moldovei… Ce ziceți de asta?”, a mai spus, pe contul său de socializare, Cristian Tudor Popescu.

Dacă Cristian Tudor Popescu nu a condamnat decizia juriului din România cu privire la prestația Moldovei la Eurovision (sau reciproc), alte vedete s-au arătat indignate de decizia de a acorda 0 puncte țării vecine.

ADVERTISEMENT

“ZERO puncte a dat România unei piese muzicale în care s-a pronunțat numele capitalei României: București! Îi rog pe colegii mei din TVR sa facă public numele ălora care au decis așa. Simplă curiozitate…Dacă tot nu ne iese cu muzica, măcar geopolitic să fim arătat cine suntem…”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

România s-a clasat pe locul 18 în finala Eurovision

Mihai Trăistariu a comentat și el deciziile juriului, anunțând totodată că va participa, din nou, la Eurovision. “Patru dileme am. 1. Moldova…niciun punct de la juriu pentru România. 2. Ucraina … niciun punct de la juriu pentru România.

3. România = 12 puncte pentru Ucraina. 4. România = niciun punct de la juriu pentru Moldova. Maaare ciudățenie a mai ajuns Eurovision-ul! Și, totuși, o să particip din nou! Trebuie adus acasă acest loc întâi!!!”, a scris Mihai Trăistariu pe conturile sale de socializare.

România, prin WRS, a reușit să intre în finala Eurovision 2022 după trei ani de absență, dar rezultatele obținute nu sunt neapărat o reușită. Trupa care a reprezentat România, WRS, s-a clasat pe locul 18 în finala Eurovision 2022.

ADVERTISEMENT