News

Cum ironiza Orban o eventuală numire în funcția de premier a lui Nicolae Ciucă, la începutul pandemiei. Discuție dintr-o ședință PNL

07.12.2020 | 21:00
Cum ironiza Orban o eventuala numire in functia de premier a lui Nicolae Ciuca la inceputul pandemiei Discutie dintro sedinta PNL
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, premierul interimar desemnat de președintele Klaus Iohannis imediat după ce Ludovic Orban a anunțat că își depune mandatul, s-a numărat încă din luna februarie printre liberalii vehiculați pentru această funcție.

Pe atunci, pandemia de coronavirus era abia la început, iar CCR constata existența unui conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării liderului PNL.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, Klaus Iohannis se vedea nevoit să numească rapid un înlocuitor în fruntea Guvernului, iar varianta Ciucă începea să prindă tot mai mult contur. De altfel, surse citate de Adevărul.ro dezvăluiau la acea vreme că fostul prim-ministru a ironizat posibila numire a lui Ciucă în timpul unei ședințe la care au luat parte atât parlamentarii formațiunii politice, cât și membrii Cabinetului.

Nicolae Ciucă, luat peste picior de Ludovic Orban în momentul în care acesta era vehiculat pentru funcția de premier

Domnule Ciucă, am auzit că vreţi să fiţi premier”, i-a spus liderul liberal lui Nicolae Ciucă, moment în care acesta a replicat, mai în glumă, mai în serios, printr-o aluzie la fotbal. „Ceva despre Iordănescu şi Balaci. Sala a râs, în frunte cu Ludovic Orban”, susține sursa citată.

ADVERTISEMENT

Revenind în zilele noastre, Nicolae Ciucă a fost desemnat premier interimar de președintele Klaus Iohannis imediat după demisia lui Ludovic Orban, care părăsește Palatul Victoria la un an și o lună de la învestirea în funcție.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României.

ADVERTISEMENT

În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

Orban: „România are nevoie de un Guvern responsabil”

Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României.

ADVERTISEMENT

România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voința cetățenilor și decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din forțele de centru dreapta care să utilizeze toate resursele pe care le va avea România”, este decizia anunțată de Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT