Simona Halep

Cum își apără Simona Halep trofeul la Roland Garros. Analiza tabloului și a adversarelor

23.05.2019 | 22:30
Cum isi apara Simona Halep trofeul la Roland Garros Analiza tabloului si a adversarelor

Cum își apără Simona Halep trofeul la Roland Garros. Tragerea la sorți pentru turneul de Grand Slam de la Paris a avut loc în această seară, iar românca are motive să fie mulțumită. Traseul pare destul de facil până în sferturile de finală. Petra Kvitova ar putea fi prima adversară de cinci stele pentru Halep la Paris.

Simona Halep merge pe partea superioară a tabloului, iar în runda inaugurală o va avea de înfruntat pe Ajla Tomljanovic, locul 47 în ierarhia WTA. Cele două s-au mai înfruntat o singură dată, pe hard, la Cincinnati, în 2018. A fost o victorie foarte muncită pentru Halep, care a fost nevoită să revină după ce a cedat primul set. Le-a câștigat la trei pe următoarele două.

Simona Halep, posibil duel cu învingătoarea de la Strasbourg în turul 2

Pe zgură, ar trebui să fie chiar mai ușor pentru Simona Halep. Tomljanovic nu este o specialistă pe această suprafață, iar în urmă cu doar câteva săptămâni, la Madrid, a fost învinsă fără drept de apel de Mihaela Buzărnescu, scor 3-6, 2-6. De notat că australianca a jucat foarte mult pe zgură în acest sezon. A fost prezentă la Charleston, Istanbul, Marrakech, Madrid şi Roma. În Maroc s-a descurcat cel mai bine, reuşind să bifeze o semifinală.

Adversara din turul 2 ar trebui să fie, de asemenea, una accesibilă. Simona Halep va juca împotriva învingătoarei dintre Chloe Paquet şi Magda Linette. Paquet este beneficiara unui wild-card. Are 24 de ani şi chiar joi a bifat cea mai importantă victorie a carierei. A învins-o pe Daria Gavrilova şi a ajuns în semifinalele turneului de la Strasbourg. Va urca nu mai puţin de 57 de poziţii, până pe 166. Totuşi, nu ar trebui să fie o adversară care să îi pună probleme Simonei.

Nici Magda Linette, locul 86 WTA, nu ar trebui să fie un pericol. Poloneza nu a jucat niciodată împotriva Simonei Halep, iar în acest sezon a avut rezultate modeste pe zgură. A avut o singură victorie din şapte meciuri disputate. Primul cap de serie pe care l-ar putea înfrunta Halep este Lesia Tsurenko, favorita 27, în turul 3. Daria Gavrilova ar fi o altă variantă de luat în calcule. Ambele au un joc solid din spatele terenului, pe care însă Halep ar trebui să îl poată domina.

Fără prea mari emoţii până în sferturi, unde vine Kvitova

Cea mai probabilă adversară din turul 4, cel puţin din punct de vedere al clasamentului, este Qiang Wang. Simona a învins-o fără set pierdut în cele două confruntări directe. Anul ăsta la Miami, anul trecut la Indian Wells. Cu atât mai puţin ar putea pune probleme chinezoaica pe zgură. O altă posibilă adversară din turul 4 ar fi Daria Kasatkina. Rusoaica este o jucătoare foarte talentată, bună pe zgură, dar care nu este în cea mai bună formă, dovada şi căderea din clasament.

Petra Kvitova este cea mai importantă jucătoare de pe sfertul de tabloul al Simonei Halep. Cu Petra, pe zgură, nu poate fi altfel decât o confruntare 50-50. Două super jucătoare, care se simt bine pe această suprafaţă. Palmaresul direct este de partea Simonei, scor 4-1. Petra a câştigat ultimul joc direct, la Wuhan, în 2016. Singura confruntare pe zgură, în 2014, la Madrid, a fost câştigată de Simona, scor 6-7 (2), 6-4, 6-3.

Acesta este sfertul de tablou al Simonei Halep.

Cea mai bună veste: Bertens şi Kerber, doar în finală!

În semifinale, adversara ar fi accesibilă, dacă se poate spune aşa. Conform clasamentului, ar trebui să fie Naomi Osaka, liderul mondial. Dar este puţin probabil ca nipona, deloc o specialistă pe zgură, să ajungă atât de departe. Mai degrabă Barty ar fi pericolul. Şi Serena Williams e posibilă adversară din semifinale, dar nici ea nu pare într-o formă bună. Garcia şi Sakkari pot fi şi ele luate în calcul, fiind un sfert de tablou în care sigur vor apărea surprize.

Pe jumătatea de jos, posibile adversare în finală, sunt multe jucătoare puternice. Ca Stephens, Pliskova, Svitolina, Bertens şi Kerber. Cele două din urmă par a fi cele mai îndreptăţite să câştige jumătatea inferioară. În special olandeza, senzaţională pe zgură.