Life

Cum își dau seama polițiștii dacă au în față un șofer care a consumat droguri. Testul care îi dă de gol pe consumatori și după 90 de zile

Cum își pot da seama polițiștii dacă un șofer a consumat droguri. Există un test care poate depista substanțele interzise chiar și după 90 de zile.
02.02.2023 | 17:31
Cum isi dau seama politistii daca au in fata un sofer care a consumat droguri Testul care ii da de gol pe consumatori si dupa 90 de zile
Cum se pot detecta drogurile din organism chiar și după 90 de zile. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Polițiștii își pot da seama dacă un șofer a consumat droguri cu ajutorul unor teste speciale. Unele îi pot da de gol pe cei care consumă substanțe interzise chiar și după 90 de zile.

Cum își pot da seama polițiștii dacă ai consumat droguri. Ce teste speciale se fac

Consumul de substanțe interzise este foarte periculos pentru sănătate. În afară de acest aspect, urmările pot fi foarte grave și se poate ajunge la adicții, accidente sau chiar sinucideri.

ADVERTISEMENT

Indiferent de tipul drogurilor, acestea se mențin în organism mai mult timp, de la câteva ore sau chiar până la zeci de zile. Astfel, substanțele interzise pot fi depistate cu ajutorul anumitor teste, chiar dacă a trecut mai mult timp de la consumul lor.

Mecanismul este unul complex, însă corpul uman nu poate să elimine imediat orice urmă de droguri.

ADVERTISEMENT

De altfel, eliminarea drogurilor este un proces diferit pentru fiecare persoană în parte și depinde de masa corporală, de metabolism și chiar de nivelul de hidratare.

La fel ca în cazul altor substanțe, drogurile pot fi depistate cu ajutorul unor teste de urină, de sânge și de păr. Aceste analize se pot face în scop medical. În cazul sportivilor se face testul antodoping.

ADVERTISEMENT

Analizele se pot face și post-mortem pentru a stabili cauza decesului. De asemenea, o altă soluție este măsurarea unor substanțe în aerul expirat (alcooltestul).

Indiferent de tipul drogului, acesta nu este detectat la analizele uzuale de urină. Din acest motiv, a fost creat un test special antidrog.

ADVERTISEMENT

Testul a fost realizat prin metoda imunocromatografică pentru droguri precum: amfetamine, metamfetamine, barbiturice, benzodiazepine, cocaină, cannabis, metadonă, opiacee, morfină, fenciclidina, MDMA (Ecstasy), TCA (antidepresive triciclice).

Drogurile precum LSD sau amfetaminele subt eliminate prin urină în trei zile. În cazul canabisului, urmele acestui drog pot persista în urină chiar și până la 30 de zile de la consum, fiind depistat și la testele antidrog.

Cât timp rămân în sânge substanțele interzise. Testul care poate detecta drogurile chiar și după 90 de zile

De asemenea, urmele de amfetamine pot fi depistate în sânge de la 8 până la 12 ore după consum. Urmele de alcool rămân în sânge aproximativ 12 ore.

Cele de cocaină pot fi detectate după 45 de ore, în timp ce urmele de canabis rămân în sânge aproximativ 13 zile și se pot depista, după cum notează sciencepost.fr.

În afară de LSD, care se poate detecta după trei zile, testele care folosesc părul sunt cele care îi dau de gol pe cei care au consumat substanțe interzise.

Testele de păr pot detecta drogurile chiar și până la 90 de zile.

ADVERTISEMENT
Tags: