Alegeri 2024

Cum își explică Sebastian Burduja scorul sub cel al PNL: ”Nu ai cum să ceri o minune în câteva săptămâni”

Liderul PNL București, candidatul liberal la Primăria Capitalei, spune că toată lumea a înțeles că este ”o cursă aproape imposibilă” și că nu se teme de un decont politic.
11.06.2024 | 21:55
Cum isi explica Sebastian Burduja scorul sub cel al PNL Nu ai cum sa ceri o minune in cateva saptamani
Sebastian Burduja s-a clasat al patrulea în cursa pentru Primăria Capitalei Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik
ADVERTISEMENT

Sebastian Burduja a declarat că rezultatul său se explică prin faptul că unii liberali ar fi votat cu Nicușor Dan de teamă că ar putea să iasă Gabriela Firea (PSD) sau Cristian Popescu Piedone (PUSL).

Cum își explică Sebastian Burduja scorul sub cel al PNL

Liderul PNL București a declarat că nu s-a pus problema unui decont politic în ceea ce îl privește, în ciuda rezultatului său slab în cursa pentru Primăria Capitalei, sub scorul partidului.

ADVERTISEMENT

„Nu s-a pus nici o secundă în partid problema unei schimbări. Cu toții au înțeles că nu există nici un fel de impunere din perspectiva scorului. Nu ai cum să ceri în câteva săptămâni de la această echipă să facă o minune. (…)

Dacă ar fi ieșit 70% dintre bucureșteni sunt convins că cifrele arătau altfel. A fost o logică a votului util, a sperietorii de Gabriela Firea și de Piedone”, a declarat Sebastian Burduja la Digi24.

ADVERTISEMENT

Candidatul PNL a mai declarat că obiectivul său ar fi fost atins pentru că el „a fost o speranță, o alternativă” pentru 55.000 de bucureșteni.

„Alt obiectiv este să creștem numărul de primari din București. Avem cel mai votat primar din București, domnul Ciucu. Nu există temere pentru decont. Toată lumea a înțeles că este o cursă aproape imposibilă.

ADVERTISEMENT

Eu mă concentrez acum pe ce avem de făcut mai departe. Am spus că reconstruim Partidul Național la București. Nu poți să faci în șase săptămâni ce nu s-a făcut în ani de zile. Nicușor Dan nu a fost un primar de dreapta și nu va fi”, a mai spus Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja a declarat că PNL va vota proiectele bune cu care va veni Nicușor Dan. Candidatul liberal a obținut 7,83% (53.353 voturi) la alegerile locale de duminică, în timp ce PNL a obținut 12,58% (85.046 voturi) la votul pentru Consiliul General al Municipiului București (CGMB).

ADVERTISEMENT