Fotbal intern

Cum își împart stadionul „Ion Oblemenco” cele două echipe din Craiova. Anunțul oficial al Primăriei. Exclusiv

09.03.2021 | 11:52
Cum isi impart stadionul Ion Oblemenco cele doua echipe din Craiova Anuntul oficial al Primariei Exclusiv
Cum își împart stadionul „Ion Oblemenco” cele două echipe din Craiova. Anunțul oficial al Primăriei. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Cele două echipe din Craiova vor trebui să împartă stadionul „Ion Oblemenco”, după ce și FC U Craiova a primit acceptul de a juca pe „OZN-ul” din Bănie.

FANATIK a cerut un punct de vedere al Primăriei Municipiului Craiova în legătură cu vestiarele de pe arenă și cum vor sta cele două formații. Conform hârtiei oficiale, jucătorii echipei din Liga 2 se vor schimba în vestiarul de oaspeți.

ADVERTISEMENT

Decizia luată de conducerea lui FC U nu este neapărat surprinzătoare, deoarece acest lucru s-a întâmplat și în trecut. Vestiarul echipei gazdă, care este personalizat cu însemnele clubului lui Mihai Rotaru, va fi folosit de echipele vizitatoare din Liga 2. Revenirea echipei lui Adrian Mititelu pe „Ion Oblemenco” se va consemna marți, de la ora 19:00, când oltenii vor da piept cu CS Mioveni.

Cele două echipe din Craiova vor împărți stadionul „Ion Oblemenco”. Primăria Craiova, anunț oficial: „Jucătorii de la FC U Craiova se vor schimba în vestiarul pentru oaspeți”

FC U Craiova revine pe stadionul „Ion Oblemenco”. După ce au disputat doar jocuri în Cupa României pe arena din Bănie, formația din Liga 2 a primit acceptul din partea Consiliului Local Craiova să își desfășoare meciuri și din eșalonul secund, iar primul adversar pe care trupa lui Ovidiu Stângă îl va întâlni este CS Mioveni.

ADVERTISEMENT

Un semn de întrebare era în legătură cu împărțirea vestiarelor, deoarece oficialii lui FC U nu ar fi acceptat ca jucătorii să se schimbe în locul care este personalizat cu însemnele Universității Craiova, clubul din prima ligă și patronat de Mihai Rotaru, și s-a vorbit despre o amenajare a altui vestiar. Astfel, FANATIK a făcut o adresă către Primăria Municipiului Craiova pentru a afla care este poziția oficială în acest sens. Într-un răspuns oficial, autoritățile locale anunță că destinația spațiilor din interiorul „Complexului Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal” nu poate fi schimbată, deoarece arena este încă în garanție.

„Complexul Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal” este prevăzut cu două vestiare, denumite generic „gazde” și „oaspeți”, iar echipa de fotbal U Craiova 1948 SA îl va folosi pe cel al „oaspeților”, urmând ca echipa vizitatoare să îl folosească pe cel al „gazdelor”. 

ADVERTISEMENT
stadionul ion oblemenco
Anunțul oficial al Primăriei Municipiului Craiova

Nu este posibilă amenajarea altui vestiar, deoarece Complexul Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal se află în perioada de cinci ani de garanție prevăzută prin contract, astfel că, în acest interval de timp, nu poate fi schimbată destinația niciunui spațiu din interiorul obiectivului de investiții,” stă scris în răspuns oficial al Primăriei Municipiului Craiova pentru FANATIK.

Echipele vizitatoare din Liga 2 se vor schimba în vestiarul Universității Craiova. Ce se întâmplă cu toate însemnele echipei din Liga 1

Vestiarul în care se schimbă Bancu, Mateiu și compania va fi folosit și de echipe din Liga 2, iar jucătorii Științei vor trebui să nu își mai lase ghetele de fotbal sau alte accesorii în vestiar. Totuși, toate însemnele care sunt în vestiar vor rămâne, iar fotbaliștii cluburilor din eșalonul secund vor sta sub postere care înfățișează  vedetele de la Universitatea Craiova. Oficialii grupării din Liga 1 au acceptat situația, neavând cum să schimbe decizia Consiliului Local.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova a luat un prim contact cu stadionul „Ion Oblemenco”, iar luni seară, Ovidiu Stângă a condus o ședință de pregătire pe gazonul de pe „bijuteria” de 30.000 de locuri a orașului. Din nefericire pentru olteni, fanii nu vor avea acces în tribune, dar ultrașii din Peluza Sud 1997 au anunțat că se vor strânge în centrul orașului pentru a urmări jocul dintre FCU și CS Mioveni.

„Mă bucur că revenim. E o presiune pentru noi, dar în astfel de momente trebuie să te autodepășești și să dai maxim. Mi-aș dori în play-off echipe bune. Nu mi-e frică de jocuri de culise,” a declarat Ovidiu Stângă, tehnicianul lui FC U Craiova, înainte de revenirea pe „Ion Oblemenco”.


  • (P) Cota BETANO pentru Gaz Metan – U Craiova: 1,95 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT
Tags: