Saltelele acumulează în timp transpirație, praf și diverși alergeni care pot afecta calitatea somnului nostru. Cum reușesc însă hotelurile să păstreze paturile într-o stare bună, chiar și după sute de oaspeți?
Deși petrecem o mare parte din viață dormind, rareori acordăm atenție igienizării saltelei, lucru care poate fi mai important decât ne-am fi închipuit. Există un secret bine păstrat în industria hotelieră pentru a îndepărta petele galbene și murdăria de pe saltea, iar vestea bună este că poate fi aplicat și acasă.
Hotelurile folosesc de mult timp o metodă simplă și eficientă pentru a menține saltelele curate și proaspete. Pentru a-ți transforma complet salteaua astfel încât să arate ca în prima zi, ai nevoie de câteva ingrediente simple, potrivit romaniatv.net.
-bicarbonat de sodiu
-apă oxigenată
-pastă de dinți
-detergent
-apă
Pentru a prepara soluția de curățare trebuie să adaugi într-un recipient două linguri de bicarbonat, o lingură de pastă de dinți, un capac de detergent și patru linguri de apă oxigenată. Adaugă apoi apă fierbinte și amestecă bine toate ingredientele.
Vei aplica soluția obținută cu o cârpă și un fier de călcat. Înmoaie cârpa în lichidul preparat și înfășoar-o în jurul fierului de călcat. Apoi, începe să calci ușor salteaua, insistând pe zonele cu pete sau mai murdare.
Poți repeta procesul de mai multe ori, de câte ori este nevoie, ca să obții rezultatul dorit. În scurt timp poți observa cum petele galbene și murdăria dispar treptat, iar salteaua începe să arate din ce în ce mai bine.
O saltea curată previne apariția acarienilor și a altor alergeni, care vor provoca probleme ale sistemului respirator și alergii.
În plus, un mediu mai igienic poate preveni iritațiile pielii și ajută la un somn mai odihnitor și de calitate.
De altfel, cu ajutorul acestei soluții poți elimina umiditatea și mirosurile neplăcute cauzate de transpirație, reducând riscul apariției bacteriilor și ciupercilor.