Sport

Cum îşi motivează Gareth Southgate jucătorii înaintea finalei EURO 2020: “Mulți au încercat să ne invadeze”

Selecționerul Angliei a făcut o paralelă între victoria istorică în fața Germaniei și cel de-al Doilea Război Mondial: „Mulți au încercat să ne invadeze”.
10.07.2021 | 17:15
Cum isi motiveaza Gareth Southgate jucatorii inaintea finalei EURO 2020 Multi au incercat sa ne invadeze
ADVERTISEMENT

În așteptarea finalei Campionatului European, Gareth Southgate își motivează jucătorii amintindu-le în permanență de succesul istoric în fața Germaniei. Și nu oricum, ci printr-o comparație cu bătăliile duse de trupele britanice în cel de-al Doilea Război Mondial, când naziștii au încercat – fără succes – să dea lovitura de grație pe Frontul de Vest.

Mulți au încercat să ne invadeze, dar am avut curajul ca să facem față. Nu putem ascunde faptul că s-a simțit acel elan contra Germaniei”, a explicat selecționerul Angliei, ținând, totodată, să sublinieze influența majoră a țării sale, atât în fotbal, cât și la nivelul politicii mondiale.

ADVERTISEMENT

Naționala Albionului are acum ocazia să rupă „blestemul” și să cucerească primul trofeu important după 55 de ani. Partida cu Italia este programată duminică, 11 iulie, de la ora 22:00, pe Stadionul Wembley din Londra.

Englezii, mai motivați ca niciodată! Ce le-a spus Gareth Southgate înaintea finalei Euro 2020

Avem atât de multe lucruri de care putem fi mândri. Pentru o insulă de mărimea noastră, avem o influență extraordinară în lume și trebuie să înțelegem acest lucru.

ADVERTISEMENT

Mulți au încercat să ne invadeze, dar am avut curajul ca să facem față. Nu putem ascunde faptul că s-a simțit acel elan specific rezistenței din războiul mondial contra Germaniei”, a declarat Gareth Southgate, făcând referire la  rezistența arătată de trupele britanice în fața asaltului Germaniei naziste.

Finala de pe Wembley nu reprezintă doar un meci cu trofeul pe masă, ci și ocazia mult așteptată de a pune capăt „blestemului” care s-a abătut asupra naționalei Angliei. Concret, aceasta nu a mai reușit să câștige un turneu final din 30 iulie 1966, când fotbaliștii antrenați de legendarul Sir Alfred Ramsey se impuneau în fața Germaniei, scor 4-2 – tot pe celebra arenă din Londra – și aveau să devină campioni mondiali, datorită golurilor marcate de Geoff Hurst (19, 101, 120), respectiv Martin Stanford Peters (78).

ADVERTISEMENT

Giorgio Chellini: „Toată lumea a crezut că Mancini e nebun”

De cealaltă parte, italienilor încă nu le vine să creadă că au reușit să ajungă în finala Campionatului European. Ba chiar susțin, cu o sinceritate dezarmantă, că l-au considerat „nebun” pe selecționerul Roberto Mancini în momentul în care le-a transmis obiectivul: să ridice trofeul deasupra capului.

Este un vis la care am muncit peste trei ani și pe care antrenorul ni l-a inoculat până când a devenit o realitate. Când ne-a spus la început să ne gândim la câștigarea Campionatului European, noi am crezut că Mancini este nebun. Acum suntem foarte aproape, la un centimetru distanță de trofeu.

ADVERTISEMENT

Am crezut că în semifinală ne vom duela cu Franța, nu cu Spania, pentru că francezii erau marii favoriți. Aveau calitățile necesare și experiența internațională.

 Am crezut că Franța este cu un pas în fața tuturor. M-am gândit că în drumul spre finală ne vom lupta cu Belgia, Franța și Anglia. M-am gândit că Anglia ar fi un candidat serios la câștigarea EURO 2020.

Au calitate și forță, echipa este solidă și organizată. Poate nu sunt ușor de urmărit, dar sunt foarte greu de bătut”, a declarat căpitanul „Squadrei Azzurra”, Giorgio Chiellini.

ADVERTISEMENT
Tags: