Cum își plătește Simona Halep antrenorii! Dezvăluirile unui fost colaborator. Cât ar primi Daniel Dobre

Iuliana Spirache   
în Halep_Wimbledon
14/07/2019, 14:17
Cum își plătește Simona Halep antrenorii! Dezvăluirile unui fost colaborator. Cât ar primi Daniel Dobre GALERIE FOTO
Simona Halep îl îmbrățișează pe Daniel Dobre. Cum își plătește românca antrenorii. Sursă foto: hepta.ro

Firicel Tomai, unul dintre foștii antrenori ai Simonei Halep, a dezvăluit cum își plătește sportiva care a ajuns la două titluri de Grand Slam colaboratorii. Acesta susține că este o diferență foarte mare între sumele primite de antrenorii români și cele încasate de străini.

Firicel Tomai a dezvăluit cum își plătește Simona Halep antrenorii

“Antrenorii străni se duc pentru bani acolo. Pe antrenorul străin nu-l doare dacă nu atinge obiectivul. Să ia banii, mă dă afară, la revedere. Românii nu se duc acolo, Dobre nu se duce acolo pentru bani, se duce acolo s-o ajute pe Simona, se duce ca să ajungă un antrenor, să cunoască tenis. Diferenţă foarte mare.

Simona e singura jucătoare română care poate să plătească cât vrea, dar antrenorii români nu sunt plătiţi. Un antrenor român din prima sută ia în jur de 50-60.000 de euro dacă eşti locul 30-40. Un antrenor străin din prima sută ia 250.000-300.000. La nivelul Simonei, antrenorii iau peste un milion, un milion şi ceva, iar antrenorii români pot să ia 100-150.000, poate 200.000 cu bonus de Wimbledon. Deci e o diferenţă enorm de mare”, a explicat Firicel Tomai la emisiunea Digi Sport Matinal.

Daniel Dobre, antrenorul Simonei Halep, la turneul Madrid Open 2019. Sursă foto: hepta.ro
Daniel Dobre, antrenorul Simonei Halep, la turneul Madrid Open 2019. Sursă foto: hepta.ro

Un milion de euro pentru Darren Cahill

Darren Cahill, antrenorul alături de care Simona Halep a câștigat trofeul de la Roland Garros în 2018 primea un salariu stagional de un milion de euro plus anumite bonusuri de performanță. De partea cealaltă, Daniel Dobre încasează 150.000 – 200.000 de euro pe an, în condițiile în care Simona are rezultate.

Simona Halep a avut și o perioadă de tatonări cu belgianul Thierry Van Cleemput după turneul de la Doha, dar campioana noastră nu a dorit să continue parteneriatul deoarece nu a simțit o conexiune cu acesta. Dacă ar fi devenit antrenorul Simonei, atunci Van Cleemput ar fi încasat mult mai puțin decât Darren Cahill, în condițiile în care în 5 ani de parteneriat cu David Goffin a luat 1.000.000 de euro.

Închide ×