Simona Halep

Cum își plătește Simona Halep antrenorii! Dezvăluirile unui fost colaborator. Cât ar primi Daniel Dobre

14.07.2019 | 14:17
Simona Halep îl îmbrățișează pe Daniel Dobre. Cum își plătește românca antrenorii. Sursă foto: hepta.ro

Firicel Tomai, unul dintre foștii antrenori ai Simonei Halep, a dezvăluit cum își plătește sportiva care a ajuns la două titluri de Grand Slam colaboratorii. Acesta susține că este o diferență foarte mare între sumele primite de antrenorii români și cele încasate de străini.

Firicel Tomai a dezvăluit cum își plătește Simona Halep antrenorii

“Antrenorii străni se duc pentru bani acolo. Pe antrenorul străin nu-l doare dacă nu atinge obiectivul. Să ia banii, mă dă afară, la revedere. Românii nu se duc acolo, Dobre nu se duce acolo pentru bani, se duce acolo s-o ajute pe Simona, se duce ca să ajungă un antrenor, să cunoască tenis. Diferenţă foarte mare.

Simona e singura jucătoare română care poate să plătească cât vrea, dar antrenorii români nu sunt plătiţi. Un antrenor român din prima sută ia în jur de 50-60.000 de euro dacă eşti locul 30-40. Un antrenor străin din prima sută ia 250.000-300.000. La nivelul Simonei, antrenorii iau peste un milion, un milion şi ceva, iar antrenorii români pot să ia 100-150.000, poate 200.000 cu bonus de Wimbledon. Deci e o diferenţă enorm de mare”, a explicat Firicel Tomai la emisiunea Digi Sport Matinal.

Daniel Dobre, antrenorul Simonei Halep, la turneul Madrid Open 2019. Sursă foto: hepta.ro
Daniel Dobre, antrenorul Simonei Halep, la turneul Madrid Open 2019. Sursă foto: hepta.ro

Un milion de euro pentru Darren Cahill

Darren Cahill, antrenorul alături de care Simona Halep a câștigat trofeul de la Roland Garros în 2018 primea un salariu stagional de un milion de euro plus anumite bonusuri de performanță. De partea cealaltă, Daniel Dobre încasează 150.000 – 200.000 de euro pe an, în condițiile în care Simona are rezultate.

Simona Halep a avut și o perioadă de tatonări cu belgianul Thierry Van Cleemput după turneul de la Doha, dar campioana noastră nu a dorit să continue parteneriatul deoarece nu a simțit o conexiune cu acesta. Dacă ar fi devenit antrenorul Simonei, atunci Van Cleemput ar fi încasat mult mai puțin decât Darren Cahill, în condițiile în care în 5 ani de parteneriat cu David Goffin a luat 1.000.000 de euro.