Life

Cum îți dai seama că ai băut prea multă cafea. Semnul care îți spune că poți fi în pericol

Cum îți dai seama că ai băut prea multă cafea? Dacă te confrunți cu aceste semne, atunci ar fi bine să mergi la medic, pentru că poți fi în pericol.
07.11.2023 | 12:22
Cum iti dai seama ca ai baut prea multa cafea Semnul care iti spune ca poti fi in pericol
Cum îți dai seama că ai băut prea multă cafea. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cum îți dai seama că ai băut prea multă cafea? Unele persoane ajung să consume mai mult de o cană pe zi. Totuși, nu există momentan reguli clare care să ne spună ce cantitate putem consuma pentru a fi în siguranță.

Cum îți dai seama că ai băut prea multă cafea

Și totuși cum să îți dai seama dacă ai băut prea multă cafea? Există mai multe semne pe care organismul tău ți le transmite. Iar în anumite cazuri e bine să le asculți, pentru că poți fi în pericol.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că deși are numeroase beneficii pentru organism, cafeaua poate deveni o băutură nocivă. Mai exact, aceasta poate duce la intoxicație, care la rândul ei vine cu niște simptome neplăcute.

Astfel, dacă ai băut prea multă cafea, află că intoxicația se manifestă în primul rând prin tulburări de somn. Acesta este de altfel un simptom pe care multe persoane îl ignoră, crezând că ar fi vorba mai degrabă de stres.

ADVERTISEMENT

Un alt simptom pe care ar trebui să îl observi în cazul intoxicației îl reprezintă anxietatea și durerile grave de cap. Iar în cele mai rele cazuri se poate ajunge la incapacitate de concentrare, tahicardie, dar și dureri musculare.

Cum se manifestă o astfel de intoxicație

Au fost și persoane care s-au confruntat cu greață. În acest sens, este bine să știi când ai băut prea multă cafea și să te oprești. Medicul Petronela Nechita subliniază faptul că în unele cazuri e nevoie de intervenția unui specialist.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în cazul unei intoxicații poate fi nevoie și de o pauză totală de la cafea. Conform medicului, nu trebuie să neglijăm în niciun caz aceste și să ne ascultăm organismul.

”Primele semne care ne atrag atenţia că există un exces al consumului de cofeină, că aceasta este într-o cantitate prea mare în organism, sunt tahicardia, tulburări somnului, scaderea capacităţii de concentrare, apariţia anxietăţii şi a migrenelor, instalarea iritabilităţii, apariţia durerilor musculare şi greaţă.

ADVERTISEMENT

Aceste semne încearcă să ne spună practic că am consumat o cantitate mult prea mare de cafea în ziua respectivă”, a spus medicul dr. Petronela Nechita, potrivit Adevărul.

Trebuie menționat faptul că există alternative pentru cafea. Anumite ceaiuri, dar și alte plante ne pot da energia de care avem nevoie întreaga zi. Astfel, putem să înlocuim cafeaua cu ele. 

ADVERTISEMENT