Life

Cum îți dai seama dacă ai sau nu ploșnițe în camera de hotel. Trucuri simple, dar eficiente, care le vor ține departe de tine și de bagajele tale

Cum să-ți dai seama dacă ai sau nu ploșnițe de pat în camera de hotel. Există trucuri simple și eficiente care te pot salva de situații neplăcute.
12.06.2024 | 18:01
Cum iti dai seama daca ai sau nu plosnite in camera de hotel Trucuri simple dar eficiente care le vor tine departe de tine si de bagajele tale
Cum poți să verifici dacă sunt ploșnițe în camera de hotel. Sursa foto: Pixabay, planetnatural.com/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Trucul prin care să-ți dai seama dacă ai sau nu ploșnițe de pat în camera de hotel. Aceste insecte se ascund foarte bine, așa că e important să verifici cu atenție spațiile.

Cum îți dai seama dacă ai sau nu ploșnițe de pat în camera de hotel

Ploșnițele reprezintă o problemă foarte neplăcută, mai ales dacă le descoperi în camera de hotel. Prezente în saltele și în alte piese de mobilier, ploșnițele ți-ar putea ruina vacanța.

ADVERTISEMENT

Acestea se răspândesc destul de rapid, chiar dacă paturile sunt dotate cu saltele hipoalergenice. Pentru a evita să te alegi cu mușcături de ploșnițe, trebuie să te asiguri că acestea nu se află în camera ta de hotel și nu vot ajunge pe tine sau în bagajele tale.

Pentru a vedea dacă în camera ta de hotel sunt ploșnițe de pat, există un truc prin care poți să îți dai seama de acest lucru. Dacă faci asta, vei evita multe probleme, inclusiv să te alegi cu concediul compromis.

ADVERTISEMENT

O creatoare de conținut a dezvăluit trucul respectiv. Aceasta a găsit multe ploșnițe în camera sa de hotel și a vrut să ajute și alți utilizatori să prevină eventualele probleme.

Atunci când ajungi în camera de hotel, e foarte important să verifici salteaua de la pat. Dacă vrei să te odihnești, poți face acest lucru după ce te asiguri că nu ai ploșnițe.

ADVERTISEMENT

Înainte de verificare, poți lăsa bagajele în cadă sau în duș și nu direct pe pat, deoarece ploșnițele ar putea intra în ele. Acestora nu le plac suprafețe alunecoase, așa că nu le vei găsi în baie.

Trucul cu fierul de călcat

După aceea, ai nevoie de un fier de călcat, pe care îl poți găsi la hotel. Dacă ai cu tine în vacanță și copii, asigură-te că aceștia nu stau aproape de zona pe care o inspectezi, notează ziare.com.

ADVERTISEMENT

Fierul trebuit potrivit la o setare înaltă, apoi așteaptă ca acesta să ajungă la temperatura maximă. Trage înapoi plapuma, lăsând colțul patului expus. Nu trebuie să îndepărtezi și cearceaful de jos.

Ploșnițele obișnuiesc să se ascundă, așa că le poți găsi în colțuri și cusături de pe pat. Fierul de călcat fierbinte se trage peste partea de jos expusă, timp de un minut.

În acest timp, mișcă fierul pentru a nu lăsa urme sau pentru a nu arde zona. Trebuie să freci fierul și peste colțuri, unde este posibil să se ascundă ploșnițele.

Căldura mare și mișcarea continuă a fierului de călcat te vot ajuta să aduci la suprafață ploșnițele. Fierul se așază într-un spațiu sigur, după care se trage cearceaful de jos, dar și salteaua de protecție.

În cazul în care ploșnițele au infestat salteaua, se vor ridica imediat în partea de sus. Cel mai probabil, le vei găsi fără viață, din moment ce au fost supuse unor temperaturi foarte mari, dar asta nu înseamnă că nu mai sunt și altele care se ascund în pat.

Alte semne că sunt ploșnițe în camera de hotel

Mai sunt, de asemenea, și alte semne că ai ploșnițe în cameră, dar acestea sunt evidente. De exemplu, petele de sânge, de culoarea ca rugina, pot reprezenta un motiv de îngrijorare.

De asemenea, micile pete întunecate de pe saltea pot fi, de fapt, excrementele ploșnițelor de pat. Dacă observi pete pe saltea, înseamnă că ploșnițele s-au hrănit și că trebuie să verifici bine salteaua și cusăturile.

Mai există și alt semn, mai puțin evident, care stă în mirosul din pat. Dacă simți un miros de mucegai, s-ar putea să fie deșeurile ploșnițelor, care conțin mult fier. Și mirosul de încălțări transpirate poate fi un semn al prezenței acestor insecte.

Dacă ai pe piele semne roșii de mușcătură, care te mănâncă, atunci s-ar putea ca acestea să fi fost provocate de ploșnițele de pat. Acestea pot apărea la câteva zile de la mușcătură.

În caz că găsești ploșnițe în camera ta de hotel, atunci trebuie să faci fotografii pentru a avea dovezi clare, apoi să expui problema la recepția unității de cazare.

Poți solicita să ți se acorde o altă cameră și, dacă este posibil, să nu fie aproape de cea infestată cu ploșnițele sau la același etaj, pentru a evita riscul de răspândire.

Un alt lucru important este să-ți speli imediat toate hainele în apă de cel puțin 60 °C, astfel încât să ucizi ploșnițele, dar și ouăle acestora. Hainele se usucă la căldură mare timp de minimum 30 de minute.

Bagajele trebuie și ele curățate, apoi aspirate, inclusiv fermoarele, buzunarele și cusăturile. Este important să iei toate aceste măsuri pentru a te asigura că nu vei lua ploșnițele cu tine.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă...
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă e la putere în fotbal ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie...
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie despre bărbatul ucis
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
România, ținta propagandiștilor ruși. Răspunsul fulger de la București
România, ținta propagandiștilor ruși. Răspunsul fulger de la București
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români