Life

Cum îți dai seama dacă telefonul tău este spionat. Un detaliu ignorat de mulți te poate avertiza

Cum afli dacă mobilul este urmărit de altă persoană. Un indiciu neglijat până acum te poate ajuta să descoperi adevărul.
24.11.2022 | 18:17
Cum iti dai seama daca telefonul tau este spionat Un detaliu ignorat de multi te poate avertiza
Cum afli dacă mobilul este urmărit de altă persoană. Un indiciu neglijat până acum te poate ajuta să descoperi adevărul. Sursa foto: techrepublic.com
ADVERTISEMENT

Cum îţi dai seama dacă telefonul tău este spionat. Un detaliu ignorat de mulţi te poate avertiza. Este vorba de o funcție adaugată de către dezvoltatorii de la Google care te anunță dacă cineva îți accesează mobilul.

Cum afli dacă mobilul este urmărit de altă persoană. Un indiciu neglijat până acum te poate ajuta să descoperi adevărul

În cazul în care în partea dreaptă a telefonului apare un simbol cu microfonul sau camera pornită înseamnă că cineva urmărește tot ce faci. Această caracteristică a fost introdusă anul trecut și te ajută enorm.

ADVERTISEMENT

Conform The Sun, modificarea este similară cu cea de la iPhone. Actualizarea software-ului Android 12 a fost realizată în octombrie 2021 pe telefoanele din întreaga lume.

Simbolul care îţi arată când o aplicaţie foloseşte camera sau microfonul foto: The Sun

Simbolul în cauză se aprinde atunci când deschideți aplicația pentru cameră sau când doriți să înregistrați un mesaj vocal WhatsApp. Principalul actualizării din 2021 este protejarea de aplicațiile nesigure care înregistrează fără știrea ta.

ADVERTISEMENT

Indicatorul care te avertizează că ești urmărit va apărea sub forma unei pictograme în colțul din dreapta sus a ecranului. Apare o pictogramă pentru fiecare aplicație accesată.

Ce este de făcut într-o asemenea situație

Pentru a interzice urmărirea aplicațiilor de pe telefonul mobil trebuie să ții cont de câteva aspecte. Unul dintre lucrurile pe care le ai de făcut într-o asemenea situație este verificarea istoricului aplicațiilor care s-au folosit de cameră, microfon sau locație.

ADVERTISEMENT

De asemenea, utilizatorii trebuie să verifice și să vadă dacă au fost activate alte funcții. Acest lucru se face intrând la Setări, apoi la Confidențialitate și urmând pașii necesari de la tabloul de bord.

Pentru un sentiment de siguranță, se pot dezactiva complet microfonul și camera din Setările rapide. Instagram este una dintre aplicațiile care se folosește de cameră cel mai frecvent.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, dacă detectați o aplicație neobișnuită folosind camera este încă un indiciu că cineva vă urmărește toate mișcările.

Din păcate, specialiștii cibernetici spun că au fost descoperite numeroase aplicații care accesează necorespunzător camera de pe telefoanele Android.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece...
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece bărbați, în medie, opt eșuează”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el...
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el ne poartă prin aproape 100 de peşteri
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian...
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PENSIONARI
Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PENSIONARI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre...
Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut...
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut acești în trecut. El critică și emisiunea MasterChef. ''Este un concurs pentru bucătari amatori''
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul...
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul Rusiei
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1