Life

Cum îți dai seama dacă untul s-a stricat. Cât de mult pot rezista anumite alimente ținute la frigider

Cum afli dacă untul este stricat. Cât poate rezista un aliment la frigider. Iată o serie de trucuri pe care nu le știai.
26.05.2023 | 13:44
Cum iti dai seama daca untul sa stricat Cat de mult pot rezista anumite alimente tinute la frigider
Trucuri prin care îți dai seama că untul s-a stricat la frigider.
ADVERTISEMENT

Alimentele se pot strica și în frigider. Mulți dintre noi am observat acest lucru și ne întrebăm cum este posibil având în vedere că sunt depozitate la o temperatură rece. Tindem să dăm vina pe valoarea termică nepotrivită pe care o setăm, însă nu este vorba doar despre asta.

Cum realizezi dacă untul din frigider este stricat. Trucul pe care nu-l știai

Chiar dacă sunt ținute la rece, alimentele se strică și în frigider din cauză că nu au capacitatea de a rezista foarte mult și nu le ambalăm potrivit. De exemplu, dacă depozitezi neacoperit într-un astfel de spațiu un preparat, în mod cert își schimbă gustul.

ADVERTISEMENT

Untul este unul dintre produsele alimentare des utilizate de către gospodine. Cu el poți face aproape orice, de la prăjituri, până la carne sau pâine. Unii îl mănâncă la micul dejun, pe pâine, dar mare atenție că este bogat în calorii. Poate trece de 2000.

Odată ce îl achiziționezi, untul se pune rapid în frigider, iar pentru a te asigura că va rezista mult timp, până la 9 luni, îl poți introduce în congelator sau într-o ladă frigorifică. În general, untul poate fi păstrat în frigider nu mai mult de 14 zile.

ADVERTISEMENT

Atunci când ai nevoie de acest aliment pentru un anumit preparat, lasă-l să se topească puțin. Un interval de 10 sau 15 minute este suficient. De altfel, dacă în frigider va exista miros neplăcut sau prea mult aer, produs prin închidere și deschidere, atunci va căpăta o textură foarte gălbuie și un gust acru și neplăcut.

Cum afli dacă alte alimente din frigider s-au stricat

Laptele este iar un produs care riscă să se strice și la rece, iar într-o astfel de condiție nu rezistă mai mult de două săptămâni. Îl poți îngheța și în congelator, nu mai mult de trei luni, dar își va modifica textura. Dacă observați la un moment dat că miroase urât și are unele ”pete” galbene, aruncați-l. Bacteriile se dezvoltă foarte rapid în acest lichid.

ADVERTISEMENT

Carnea gătită se află tot pe lista alimentelor care se strică în frigider. Nu mai este bună de consumat după ce au trecut cinci zile. Dacă o vei gusta după acest interval, vei sesiza gustul amar și o textură întărită și foarte maronie, semn că s-a stricat.

Experții recomandă ca după ce atingem o carne stricată, să ne spălăm pe mâini musai dacă imediat vrem să preparăm ceva anume. În caz contrar, putem transmite bacteriile de pe carne și celorlalte produse și ne expunem la îmbolnăvire.

ADVERTISEMENT

De asemenea, trebuie să știți că nu toți germenii fac să miroase produsele din frigider. Cel mai bine este să cunoașteți intervalul de depozitare și să lipiți pe ele etichete cu termenul de valabilitate. Așa evitați contaminarea unor bacterii și reacțiile adverse.

ADVERTISEMENT
Tags: