News

Cum îți poți găsi o vacanță ieftină pentru vara lui 2019

11.05.2019 | 15:19
Cum iti poti gasi o vacanta ieftina pentru vara lui 2019

Vine vara, bine-mi pare, n-am parale-n buzunare! Suntem în mai, iar vacanța vine cu pași repezi, așa că trebuie să ne facem planuri. În această perioadă, românii preferă de multe ori fie să se ducă la o aruncătură de bâț, fie să stea acasă.

Iată cum poți găsi o vacanță ieftină pentru vara lui 2019

Pentru a consolida ideea că nu este nevoie să spargi contul de la bancă pentru a avea parte de o vacanță, iată o soluție pentru a avea o ședere frumoasă și deloc costisitoare. În mai, destinația recomandată este Yerevan, Armenia. Pentru 100 de drami armeni, mai puțin de 1 leu, ești liber să te aventurezi într-un microbuz care te poate purta pe toate drumurile orașului. Bulevardul de Nord îți va conduce pașii de la operă către fântănile din Piața Republicii, unde este imperios necesar să ajungi și pe timp de noapte.

Datorită clădirilor rozalii, Yerevn a primit numele de ”Orașul Roz”, astfel că vei observa negreșit cum reconstruirea lui a încercat să ascundă urmele lăsate de războiae și dezastre naturale, totul părând, la prima vedere, numai roz. Potrivit momondo.ro, hotelul recomandat în Yerevan este ”My Hotel Yerevan”, unde prețul unei camere pentru 2 adulți și 2 copii începe de la 35,731 Dram, adică 315 ron pe noapte.

Cum îți poți găsi o vacanță ieftină pentru vara lui 2019
În această perioadă, românii preferă de multe ori fie să se ducă la o aruncătură de bâț, fie să stea acasă
Sursă foto: pixabay.com

Destinații ieftine: Armenia, Turcia și Portugalia

În iunie, destinația favorită tuturor românilor este Izmir, Turcia. Situat pe coasta Mării Egee, orașul-port ascunde o istorie în care și-au găsit locul greci, evrei, armeni, francezi și italieni. În Izmir poți găsi oameni ai locului care parcă sunt acolo de 5000 de ani și își beau berea liniștiți. O alternativă ieftină pentru distracție ar fi cunoscuta plajă gratuită Ramo, care se află la doar o oră de Cesme, Izmir.

Cum îți poți găsi o vacanță ieftină pentru vara lui 2019
În iunie, destinația favorită tuturor românilor este Izmir, Turcia.
Sursă foto: pixabay.com

În iulie, recomandarea ar fi Porto, Portugalia. De altfel, se spune că nu ar exista în Europa loc mai rafinat și ieftin decât Porto. De cum ajungi, prima vizită trebuie să o faci în Piața Ribeira, un sit al patrimoniului mondial UNESCO, ce se află lângă Râul Douro. La câțiva pași distanță poți găsi Grădinile Palatului de Cristal, unde parcă toată natura de pe glob se adună într-un singur loc. Puțin mai depoarte poți descoperi Muzeul Romantic, unde poți vedea galerii pline de decorațiuni fine ale epocii romantice din secolul al 19-lea și obiecte impresionante. Dacă dorești, te poți îndrepta și spre Cafe Santiago și mai apoi lasă-te ademenit de Livraria Lello&Irmao, o librărie de cârți în stil art-nouveau.