Aparatul de aer condiționat se găsește în multe apartamente, însă crește enorm factura la energie electrică. Iată cum îți poți răcori casa fără acest dispozitiv care poate aduce și alte dezavantaje. Trucul simplu la care trebuie să apelezi pot fi folosit imediat!
Vrei să-ți poți răcori locuința, dar nu vrei un aparat de aer condiționat? Ei bine, este de ajuns să ții cont de cea mai bună metodă în această situație. Pentru a avea o casă cu un aer proaspăt este de ajuns să apelezi la un pont util.
Trebuie neapărat să-l cunoști pentru că te ajută să economisești bani. Tot ce trebuie să faci este să investești în jaluzele. Specialiștii de la Family Handyman transmit faptul că 30% din căldură, pe timp de vară, vine prin ferestre.
Așadar, acoperă geamurile pe care le ai în casă pe toată perioada sezonului cald. Vei observa imediat că vei economi la factura pentru energie electrică. Și unde mai pui că temperatura din interior va fi mult mai mică.
Oamenii de știință spun că temperatura poate scădea cu până la 6 grade Celsius. Mai mult decât atât, după ce ai instalat jaluzelele este foarte important să le ții trase. În felul acesta îți poți răcori casa fără aer condiționat.
O altă metodă practică și de mare ajutor pentru a-ți răcori locuința pe timpul verii are legătură cu draperiile black-out. Acestea sunt fabricate astfel încât să blocheze razele soarelui. În plus, izolează natural camerele în care sunt puse.
E foarte important să apelezi la draperii în culori neutre, care dispun de suporturi din plastic alb. Așa poți reduce acumularea de căldură cu până la 33%. De asemenea, dacă nu vrei să investești într-un aparat de aer condiționat poți ține ușile deschise. Aerul va circula și se va face răcoare.
Totodată, pentru a beneficia de o briză ușoară ca la mare poți opta pentru un ventilator. Umple un bol cu gheață și poziționează-l în fața acestuia, astfel încât aerul să fie mai rece și mai umed. Mai mult, poți lăsa pornit ventilatorul din baie sau pe cel din bucătărie.
Ambele aparate sunt construite pentru a trage aerul fierbinte care se ridică după ce gătești sau faci duș. Specialiștii mai spun că pentru a răcori locuința este bine să schimbi mai des cearșafurile de pe pat. Fii atent și la materialele pe care le cumperi. Bumbacul este cel mai potrivit pentru vară.