Life

Cum îți poți reduce factura la curent. Ideea e genială și vine la pachet cu sănătate curată

Cum îți poți reduce factura la curent. Ideea este una genială și deja a fost pusă în aplicare de un oraș important din Olanda.
06.02.2023 | 13:47
Cum iti poti reduce factura la curent Ideea e geniala si vine la pachet cu sanatate curata
Cum îți poți reduce factura la curent Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum poți să reduci factura la curent. O inițiativă interesantă este în Utrecht, unde oamenii trebuie să meargă pe bicicletă ca să plătească curentul!

Cum îți poți reduce factura la curent

Orașul a inițiat o idee prin care pasionații de ciclism pot să își încarce dispozitivele electrice prin bicicleta pe care o conduc, la o bibliotecă din oraș.

ADVERTISEMENT

În această bibliotecă, oamenii pot să își reîncarce cu ușurință dispozitivele electrice transformând producția mecanică în energie electrică.

Pe lângă faptul că îi ajută pe oameni să și încarce aceste dispozitive vorbim despre o măsură de promovare a energiei regenerabile.

ADVERTISEMENT

Scopul este de a folosi energia din mersul pe bicicletă să o transforme în wați pentru electricitate, iar cicliștii deopotrivă cu pasionații de gimnastică au fost foarte încântați de această idee.

Există diverse metode pentru a face acest lucru, spre exemplu pentru a încărca bateria unui telefon, dar este nevoie de un widget de încărcare electronică animat pentru biciclete care să acționeze ca o sursă de alimentare mobilă, pentru că, în caz contrar oamenii pot pleca de acolo cu dispozitivele descărcate, chiar dacă au pedalat.

ADVERTISEMENT

Ciclismul este recomandat și la muncă

Ciclismul este foarte bun pentru mediu, ieftin și foarte sănătos și chiar ar fi foarte benefic pentru a lucra și a merge pe bicicletă în același timp, doar că oamenii sunt sceptici că pot realiza bine ambele lucruri.

“Oamenii nu recunosc faptul că pot realiza două lucruri pe aceeași durată”, spune specialistul Verhaegen.

ADVERTISEMENT

“Dar analizele constată că, făcând antrenamente ușoare în timp ce realizați munca la calculator, sunteți mai atent și mai imaginativ. De asemenea, viteza de citire și de reflecție este îmbunătățită. Pentru productivitate și pentru ideație, este foarte util să faci acest lucru.”

Utrecht este oricum un oraș care dorește să găsească variante pentru energia durabilă și să îi facă pe oameni să meargă tot mai des cu bicicleta.

Inițiativa bibliotecii este lăudată de unii, în timp ce alții sunt sceptici la această idee. Dar toți laudă ideea mersului pe bicicletă.

ADVERTISEMENT