Cele mai citite

Cum îţi recuperezi banii achitaţi pentru taxa auto

Printr-un set de acte normative, Guvernul a dat undă verde procedurilor de recuperare a sumelor plătite de şoferi pentru taxa de poluare auto. În curând ar trebui să apară şi normele de...
21.01.2016 | 17:50
Cum îţi recuperezi banii achitaţi pentru taxa auto
ADVERTISEMENT

Printr-un set de acte normative, Guvernul a dat undă verde procedurilor de recuperare a sumelor plătite de şoferi pentru taxa de poluare auto. În curând ar trebui să apară şi normele de aplicare emise de Ministerul Finanţelor şi de cel al Mediului, care vor elucida procedura returnării banilor de către stat.

Potrivit noului Cod de procedură fiscală, cei care au achitat în perioada ianuarie 2007 -martie 2013 taxele de poluare aferente înmatriculării autoturismelor, vor primi banii înapoi. Acest proiect de ordin al preşedintelui ANAF este încă în dezbatere publică, astfel încât nu se cunoaşte care va fi exact forma finală şi cum se va proceda pentru restituirea taxelor. Până acum, românii puteau recupera una din cele trei taxe doar dacă dădeau statul în judecată şi obţineau o sentinţă definitivă şi irevocabilă.

ADVERTISEMENT

Mai nou, taxa auto se recuperează fără judecată. Banii vor fi primiţi înapoi în rate, pe parcursul a cinci ani. Persoanele aflate în această situaţie pot solicita restituirea prin cerere adresată organului fiscal, care se soluţionează în termen de 45 de zile de la înregistrare. “Dacă cererea nu e soluţionată, persoana interesată poate face contestaţie în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei sau, după caz, de la împlinirea termenului în care decizia trebuia comunicată. Contestaţia se soluţionează în 45 de zile de la înregistrare”, se arată într- un comunicat de presă emis de Guvern.

Sursă: www.libertatea.ro

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri