Fotbal intern

Mihai Teja, decizie surpriză înainte de meciul cu Craiova: a lăsat în afara lotului doi jucători importanţi. Ce a pregătit Devis Mangia la derby. EXCLUSIV

24.02.2019 | 16:38
Mihai Teja decizie surpriza inainte de meciul cu Craiova a lasat in afara lotului doi jucatori importanti Ce a pregatit Devis Mangia la derby EXCLUSIV

FCSB – Craiova este derby-ul penultimei runde a sezonului regulat. Partida poate decide, în mare parte, cum va arăta țintarul play-off-ului, locul cel mai vânat fiind poziția secundă, care asigură disputarea pe teren propriu a ultimei etape contra liderului din sezonul regulat.


UPDATE 16:30 / FANATIK a aflat că Adrian Stoian, Olimpiu Moruţan şi Alexandru Stan nu au fost incluşi în lot de Mihai Teja. Stoian a fost lăsat în afara lotului şi la meciul de la Chiajna, chiar dacă nu are probleme de sănătate. Moruţan a jucat în a doua repriză cu Concordia şi a fost lăudat de antrenorul lui FCSB, însă nu a prins primii 18 pentru derby-ul cu Craiova.


Mihai Teja și Devis Mangia își vor dori, în primul rând, să nu piardă acest derby, conștienți că bătălia pentru titlu se va da în play-off.

Mihai Teja ar vrea să meargă pe mâna „Bizonului” în FCSB – Craiova

Antrenorul celor de la FCSB, Mihai Teja părea liniștit și încrezător la conferința de presă dinaintea meciului cu Craiova. Are presiunea rezultatului pe umeri, dar a primit vești bune din partea staff-ului medical. În afara lui Ovidiu Popescu, pentru care sezonul e terminat de la finalul anului trecut, ceilalți jucători sunt apți de joc.

Cum joacă Mihai Teja și Devis Mangia derby-ul FCSB - Craiova
Mihai Teja a pierdut patru puncte importante cu Călărașiul și Chiajna, dar este neînvins la FCSB

Și-a revenit și Mihai Bălașa, care ar putea reintra din primul minut după ce nu a prins nici lotul pentru deplasarea de la Chiajna. În aceste condiții, Lucian Filip, unul dintre cei mai constanți jucători în acest început de an, ar putea urca lângă Pintilii, în fața apărării. În ceea ce privește vârful de careu, după ce i-a folosit pe toți cei trei atacanți în primele 3 meciuri, Teja e tentat să joace titular contra oltenilor tot cu Gnohere, cum s-a întâmplat și la ultima partidă, remiza de la Chiajna.

  • Bălgrădean – Benzar, Planic, Bălașa, Junior Morais – Pintilii, Filip – Man, Fl. Tănase, Fl. Coman – Gnohere

Devis Mangia, dat peste cap de suspendarea metronomului Mateiu pentru FCSB – Craiova

Italianul de pe banca Craiovei a creat un adevărat zid defensiv la echipă. Oltenii nu au primit gol în 2019, iar dacă punem și victoria la zero cu Mediașul, din 19 decembrie 2018, Pigliacelli are 4 „clean-sheet”-uri consecutive. Pentru meciul de pe Arena Națională, Mangia are o problemă importantă: suspendarea lui Alex Mateiu, cel în jurul căruia se construiește echipa.

Cum joacă Mihai Teja și Devis Mangia derby-ul FCSB - Craiova
Devis Mangia a obținut în tur, chiar în ziua în care a murit Ilie Balaci, prima sa victorie ca antrenor al Craiovei contra celor de la FCSB

În aceste condiții, Mangia va fi nevoit să creeze ceva nou. Este foarte posibil să-l urce pe Bancu în banda stângă și să joace Briceag în spatele noului căpitan al albaștrilor. În mod normal, locul lui Mateiu în mijlocul terenului va fi luat de Fedele, iar sistemul va fi un 4-4-2 clasic, cu vârfurile Andrei Cristea și Elvir Koljic.

  • Pigliacelli – Dimitrov, T. Ferreira, Kelic, Briceag – Bărbuț, Cicâldău, Fedele, Bancu – A. Cristea, Koljic.