Fotbal intern

Cum jucau poker patronii din Divizia A: „Gigi Becali era tare de tot”

27.12.2020 | 23:00
Cum jucau poker patronii din Divizia A Gigi Becali era tare de tot
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir a povestit cum jucau poker patronii cluburilor din prima ligă din România, la începutul anilor 2000. Dragomir a dezvăluit că Gigi Becali era cel mai generos.

De asemenea, fostul șef de la LPF a povestit că Gheorghe Ștefan, fostul patron de la Ceahlăul Piatra Neamț, nu voia să îi aducă pe ceilalți patroni în orașul de sub Pietricica.

ADVERTISEMENT

Dragomir susține că la meciurile de poker dintre oamenii care aveau influență puternică în fotbalul românesc nu se discuta despre sport. El chiar pretinde că, în caz că se deschidea acest subiect, pleca de la masă.

Cum jucau poker patronii din Divizia A. Gigi Becali venea cu banii

Începutul anilor 2000 a fost o perioadă cu adevărat romantică în fotbalul românesc. Transferuri făcute pe bani mulți, cooperativă, meciuri decise în culise și arbitri subjugați intereselor diverșilor patroni. Toate erau parte din rețeta peisajului Diviziei A.

ADVERTISEMENT

Un alt element care a rămas în legendele fotbalului autohton este reprezentat de celebrele partide de poker la care luau parte Gigi Becali, Dumitru Sechelariu sau Dumitru Dragomir. S-a spus chiar că patronii jucau poker pe fotbaliști, însă fostul șef al LPF dezminte informațiile.

„Partidele de poker erau celebre. Se jucau la Sechelariu acasă. Ștefan (n.r. Gheorghe Ștefan) era mai zgârțar așa și nu ne prea ducea la Piatra Neamț. Porumboiu era foarte larg și nu prea a câștigat niciodată, nu avea noroc. Gigi Becali era tare de tot. Venea cu bani. Sandu era un jucător bun. Mai venea și Giovanni (n.r. Becali).

ADVERTISEMENT

Nu se juca niciodata mai mult de 3-4 ore. Nu avea voie nimeni să vorbească despre fotbal. De exemplu dacă juca Bacău cu Steaua la fotbal și la masă erau Sechelariu și Becali și dacă ziceau ceva de fotbal, eu mă ridicam și plecam”, a spus Dumitru Dragomir la Realitatea Sportivă.

I-a zis bancuri lui Ceaușescu: „Mi-a dat să beau vin”

Dumitru Dragomir a povestit și cum era viața lui înainte de 1989 și a dezvăluit că a luat masa alături de Nicolae Ceaușescu. El a povestit că fostul dictator i-a oferit vin și chiar s-a simțit amenințat după ce a spus un banc.

ADVERTISEMENT

„I-am şi spus bancuri la masă. Am spus la toată lumea, scrie şi în cartea mea. Am fost la el, de două ori. O dată m-a luat de acasă, m-am dus în trening, SPP-istul nu m-a lăsat să mă îmbrac. A venit după mine şi a zis ,,Hai acasă la Lică Ceuşescu. Eşti nebun, ia bluza de trening pe tine şi hai aşa”. Când am ajuns erau toţi la masă. Am înlemnit, dar la tupeul meu, că eram operat de ruşine de mult, îţi dai seama.

N-am să uit toată viaţa. Era un câine înainte de a trece pragul, şi când am venit eu şi a început să mârâie la mine, râdeau la masă toţi. Nu erau numai ei. Erau şi din comitetul central, Ştefan Andrei. Pe dânsul îl cunosc că mi-a pus şi o vorbă bună atunci la masă. Mi-a dat şi să beau (n.r. Ceauşescu) vin. Şi i-am spus, Tovarăşul secretar general, sunt în relaţii proaste cu băutura. ,,DA, DA, DA, tu ai altele”.

Ea, când am spus bancul, cu Ceauşescu, a zis: Fir-ai tu să fii, nu ţi-e ruşine. Am crezut că mor atunci. Am crezut că mă ia. Nu mi-a fost frică de el, dar de ea mi-era frică, că toată lumea vorbea, inclusiv copiii ei”, a mai spus Dragomir pentru sursa citată.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 2,22 este cota pentru „FCSB câştigă prima repriză”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur...
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru”
Tremură Dan Șucu din cauza turcilor, care i-ar putea băga afacerile în faliment! Imperiul patronul Rapidului se clatină!
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
Tradiții străvechi de Sânziene. Ce trebuie făcut neapărat noaptea
Tradiții străvechi de Sânziene. Ce trebuie făcut neapărat noaptea
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
O comună din România e pe cale să devină cea mai mare bază...
O comună din România e pe cale să devină cea mai mare bază aeriană a NATO din Europa. Reportaj BBC la Mihail Kogălniceanu
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile...
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile de lux