Fotbal intern

Cum l-a ameninţat Mangia pe Băluță, care a răspuns cu hat-trick pentru Craiova!

20.04.2018 | 18:54
Cum la amenintat Mangia pe Baluta care a raspuns cu hattrick pentru Craiova

Alexandru Băluță a revenit în echipa Craiovei în turul semifinalei de cupă cu FC Botoșani și a marcat primul hat-trick al carierei în victoria concludentă cu 5-1. Decarul oltenilor fusese exclus din lot de antrenorul Devis Mangia după înfrîmgerea cu 0-2 de pe „Arena Națională” în fața FCSB-ului, când jucătorul a avut un discurs critic la adresa sa, vezi detaliile scandalului olteano-italian AICI.

Dat jos de pe „soclul” său, lui Băluță nu i-a venit să creadă, dar surghiunul l-a ținut în tribună la meciul cu CSM Poli Iași, cîștigat lejer și fără el de CS Universitatea Craiova cu 4-1. Și atunci au început telefoanele. FANATIK.RO a aflat că jucătorul a sunat disperat pe la toate „mărimile” din conducere, pe directorul sportiv Ovidiu Costeșin, pe președintele Marcel Popescu, pe patronul Mihai Rotaru (vezi detalii AICI), „fiert” să fie reprimit de antrenor la echipă.

Cum l-a ameninţat Mangia pe Băluță, care a răspuns cu hat-trick pentru Craiova!

Trimis la… echipa a doua de prietenul său Alexandru Mitriță (vezi detalii AICI) și sfătuit să se pregătească din greu acolo, Alexandru Băluță a tras tare la antrenamente, și-a ținut gura în public și, înainte de meciul de Cupă cu FC Botoșani a avut o surpriză.

Antrenorul Devis Mangia l-a chemat pe Alex Băluță pentru o discuție bărbătească în care i-a dat un ultimatim: i-a spus clar că e ultima dată când mai trece cu vederea un astfel de derapaj și dacă nu învață nimic din această „lecție”, cât o să mai fie el la Craiova n-o să mai primească nicio șansă. Băluță a băgat la cap și a fost cel mai bun jucător al echipei cu Botoșaniul. FANATIK.RO a aflat că în „iertarea” sa un rol de luat în seamă a fost și un telefon „invers”, venit de sus, chiar de la Mihai Rotaru, care i-a transmis lui Mangia să-i mai acorde o șansă „recalcitrantului”. Iar rezultatul tuturor aceste „eforturi„ de împăcare, din toate direcțiile, de la toate părțile implicate s-a văzut foarte pregnant pe gazonul rupt al noului „Ion Oblemenco” joi seară.

„E primul hattrick din cariera mea şi mă bucur că a venit acum. Pentru mine este foarte important şi vreau să aducem cupa la Craiova. Vreau să-i mulţumesc antrenorului că m-a reprimit în lot şi că am demonstrat că mi-am învățat lecția. Este bine că a venit această perioadă şi am avut ce învăţa. Eu învăţ ori de câte ori greşesc. A fost urât ceea ce am făcut. Aşa suntem noi oltenii, furioşi la mânie” – Alexandru Băluță

11 goluri și 4 pase de gol a dat Alex Băluță pentru U Craiova în cele 30 de meciuri jucate în acest sezon în toate competițiile