News

Cum l-a confundat Ludovic Orban pe filosoful Aristotel cu Platon. Premierul a încercat să parafrazeze un citat, dar nu i-a ieșit

12.06.2020 | 16:45
Cum la confundat Ludovic Orban pe filosoful Aristotel cu Platon Premierul a incercat sa parafrazeze un citat dar nu ia iesit
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban l-a confundat, vineri, pe Aristotel cu Platon, după ce a vrut să parafrazeze un citat al celebrului filosof, spunând că îi sunt “dragi” constructorii români, dar “mult mai dragă îi este construcţia de autostrăzi”.

Cum l-a confundat Orban pe filosoful Aristotel cu Platon

Premierul Ludovic Orban a confundat, vineri, autorul citatului pe care l-a parafrazat, respectiv filosoful Aristotel, care spunea: “Mi-e prieten Platon, dar mai prieten îmi e adevărul”, notează News.ro.

ADVERTISEMENT

În schimb, Orban a spus că “Platon parcă avea o vorbă: mi-e drag Aristotel, dar mai drag îmi e adevărul”, încurcând astfel cele două personalități.

“Platon parcă avea o vorbă: mi-e drag Aristotel, dar mai drag îmi e adevărul. Îmi sunt dragi constructorii români, dar mult mai dragă îmi este construcţia de autostrăzi.

ADVERTISEMENT

Din punctul meu de vedere nu există constructori serioşi şi constructori neserioşi, indiferent că ei sunt români sau sunt din altă ţară”, a declarat Lodovic Orban, vineri, la Oradea, cu prilejul semnării contractului de proiectare şi execuţie pentru finalizarea Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea.

Ce spune premierul despre situația autostrăzilor din România

Premierul a mai spus că sunt și constructori români care au capacitatea de a realiza autostrăzi, dar cunoaște și constructori autohtoni care au obţinut contracte fără a le onora, lucru valabil și în cazul constructorilor străini care au semnat în România contracte pentru realizarea de autostrăzi.

ADVERTISEMENT

“Sunt patru, maxim cinci companii străine care într-adevăr au tratat serios România şi şi-au respectat condiţiile contractuale.

În rest, foarte mulţi au venit cu un laptop, au profitat de experienţa din alte ţări pe care au avut-o, au câştigat licitaţii în calitate de antreprenor general după care au contractat toate lucrările în majoritate către companii româneşti la nişte preţuri în care le-au asigurat o profitabilitate minimă companiilor româneşti, subcontractorilor, şi nici măcar, multe dintre ele, nu au plătit la timp”, a mai spus Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Premierul a declarat că Executivul doreşte să asigure “condiţii egale, un tratament egal” pentru toate companiile care participă la licitaţie, o situație care nu a mai existat până acum, potrivit lui Orban.

Acesta spune că și-ar dori ca țara noastră să aplice modelul Poloniei, acolo unde facturile sunt achitate către antreprenorul general doar cu condiţia ca aceasta să plătească subcontractorii.

“Pentru că altfel, până la urmă, distrugi proiectele pentru că dacă firmele care lucrează cu antreprenorul general nu sunt plătite, ele nu mai au capacitatea de a face lucrarea şi de-aia mor lucrările, pentru că dau faliment constructorii mai mici care sunt trataţi incorect de antreprenorii generali”, a mai spus premierul Orban.

ADVERTISEMENT