Sport

Cum l-a cunoscut Mircea Lucescu pe Volodimir Zelenski: ”E foarte apropiat de oameni”

Mircea Lucescu a avut onoarea să-l întâlnească pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la baza de pregătire de la Dinamo Kiev și a cunoscut un om extrem de deschis și jovial.
21.04.2022 | 23:22
Cum la cunoscut Mircea Lucescu pe Volodimir Zelenski E foarte apropiat de oameni
Mircea Lucescu a avut onoarea să-l întâlnească pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la baza de pregătire de la Dinamo Kiev și a cunoscut un om extrem de deschis și jovial. Sursă foto: EPA-EFE/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE
ADVERTISEMENT

Tehnicianul român a revenit în România după ce Rusia a invadat Ucraina și efectuează un turneu de pace cu formația sa pentru a strânge fonduri și a ajuta victimele războiului.

Volodimir Zelenski și Mircea Lucescu, întâlnire la baza lui Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a avut o reacție vehementă încă de la început împotriva acestui război și a susținut că Ucraina va fi devastată de pierderile uriașe pe care le va înregistra. El a vorbit acum despre întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Volodimir Zelenski.

ADVERTISEMENT

”Nu ştiu ce se va întâmpla, e important să se oprească nebunia asta. Tragedia asta aduce după sine multă mizerie, şi umană, şi materială. Nimeni nu vrea să cedeze nimic, va fi foarte greu.

L-am cunoscut pe Zelenski. A fost o dată la noi, la bază, a dat nişte premii foştilor sportivi, legende ale sportului ucrainean. Am vorbit cu el, îi place fotbalul, e deschis. Actorii sunt foarte deschişi, în general.

ADVERTISEMENT

Modul lui de comportament… E foarte apropiat de oameni. Nu m-am gândit niciodată cum ar putea fi Zelenski, dar evenimentele ne-au arătat că este un om decis şi care îşi iubeşte ţara”, a declarat Lucescu, la emisiunea Marius Tucă Show.

Lucescu lucrează la un amical cu PSG

Mircea Lucescu continuă să pună la punct seria de meciuri caritabile ale lui Dinamo Kiev. După ce a fost refuzat de Real Madrid și Barcelona, el este la un pas să parafeze, totuși, un alt amical de lux împotriva lui PSG.

ADVERTISEMENT

”La solicitările noastre au răspuns bine țările din Est, țările sărace, cele din Vest mai puțin. Au spus că nu au date. E posibil (n.r. – să joace Dinamo Kiev cu PSG), am vorbit și astăzi cu Leonardo.

Să vedem… Ei sunt deja campioni (n.r. – PSG n-a luat încă matematic titlul) și ar putea să ne ofere nouă această posibilitate. Parisul e capitala Europei și ar atrage interesul”, a menționat tehnicianul român.

ADVERTISEMENT

Lucescu s-a pus rău cu o parte a fanilor ucraineni, care l-au criticat pentru faptul că nu ar permite jucătorilor să meargă la echipa națională. În apărarea românului a sărit căpitanul lui Dinamo Kiev, Serhiy Sydorchuk. Prima reprezentativă a vecinilor noștri va avea un cantonament, programat la finalul lunii aprilie, ca să pregătească duelul cu Scoția, din play-off-ul pentru Cupa Mondială din Qatar.

ADVERTISEMENT