Fotbal intern

Cum l-a enervat Sergiu Buș pe Mihai Stoica după plecarea de la FCSB. Promisiunea pe care a încălcat-o în doar 48 de ore. Exclusiv

23.01.2021 | 23:30
Cum la enervat Sergiu Bus pe Mihai Stoica dupa plecarea de la FCSB Promisiunea pe care a incalcato in doar 48 de ore Exclusiv
ADVERTISEMENT

Sergiu Buș a plecat de la FCSB la doar 48 de ore după ce îl anunțase pe Mihai Stoica decizia sa de a rămâne până în vară. Și îl lasă pe Toni Petrea cu foarte puține soluții pentru postul de vârf împins.

FANATIK.RO a anunțat în exclusivitate transferul lui Sergiu Buș și toate detaliile mutării. Becali anunțase inițial că vrea 500.000 de euro pentru fotbalistul, dar în cele din urmă a acceptat cei 300.000 veniți din Coreea de Sud, de la Seongnam FC.

ADVERTISEMENT

FCSB a încercat să îl transfere pe Dumitru Cardoso, de golgheterul celor de la Gaz Metan Mediaș a ales să plece și el tot în Coreea de Sud. La Suwon Bluewings. Anunțul a fost făcut la începutul săptămânii, moment în care oficialii FCSB și-au dat seama că este important să reușească să îl păstreze pe Sergiu Buș.

Sergiu Buș a recunoscut că MM Stoica era supărat la ultima întâlnire înainte de a pleca de la FCSB spre Coreea de Sud

Mihai Stoica a discutat luni cu Buș, iar totul părea rezolvat. Atacantul de 28 de ani a promis că va rămâne la echipă până la vară, astfel că postul de atacant central era acoperit. Alaxandru Buziuc și tânărul Octavian Popescu sunt celelalte variante pe care Anton Petrea le are la dispoziție.

ADVERTISEMENT

Totul a fost dat peste cap după doar două zile. Miercuri, Sergiu Buș a anunțat că are ofertă din Coreea de Sud și că ar vrea să plece. Spre disperarea lui Mihai Stoica. Managerul general al FCSB chiar i-a reproșat lui Buș că și-a încălcat promisiunea făcută. Variantele pe piața transferurilor sunt foarte limitate în acest moment, iar Gigi Becali nu este dispus să achite o sumă de transfer mai mare pentru o achiziție.

“Sper doar că domnul MM și ceilalți din staff să nu creadă că am făcut-o dinadins, că mi-aș fi dorit să plec. Dar a fost o ofertă chiar bună, greu de refuzat. Când m-am întâlnit cu el (n.r. Mihai Stoica), în momentul în care am fost să-mi iau rămas bun de la colegi, era ușor supărat cred”, recunoștea Buș într-o declarație oferită pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Patronul FCSB ar fi putut să refuze oferta pentru Buș, mai ales că era sub pretențiile sale inițiale. Doar că oricum voia să scape atacantul venit de la Mediaș, din cauza prestațiilor neconvingătoare ale acestuia. S-a făcut o importantă economie și la nivel salarial, în condițiile în care Buș încasa 15.000 de euro pe lună.

Sergiu Buș a venit și cu o soluție de înlocuitor pentru el: Kevin Luckassen. Variantă pe care oficialii FCSB nici nu o iau în calcul

Mai mult, în momentul în care și-a anunțat plecarea de la echipă, Buș i-a uimit pe oficiali cu o propunere inedită. Le-a transmis că ar putea să îl ia în locul său pe Kevin Luckassen, golgheterul celor de la Viitorul. Un jucător practic imposibil de adus, pe care Hagi ar cere o sumă foarte mare. Asta dacă ar fi dispus să îl cedeze în acest punct al sezonului. Oficialii FCSB au văzut propunerea lui Buș mai degrabă ca pe o ironie a fotbalistului.

ADVERTISEMENT

De altfel, relațiile dintre Sergiu Buș și FCSB nu au fost deloc cordiale. Asta chiar dacă totul s-a terminat cu bine pentru ambele părți din punct de vedere financiar. Fotbalistul va încasa un salariu excelent, iar Gigi Becali iese și el pe plus. Jucătorul venise liber de contract, dar a luat o primă de 120.000 de euro la semnătură. Pe plan sportiv, însă, au fost nemulțumiri de ambele părți.

Gigi Becali l-a criticat în mai multe rânduri pentru prestațiile modeste. Doar două goluri a marcat pentru FCSB în prima parte a sezonului. De partea cealaltă, fotbalistul s-a considerat nedreptățit. Nu i s-a dat timp pentru a se adapta și era mai mereu printre primii schimbați. Are 10 apariții în Liga 1 pentru FCSB, fără să fie integralist în vreo partidă. În șase dintre ele a jucat 45 de minute, iar cel mai mult a rezistat pe teren 65 de minute.

Sergiu Buș a suferit o accidentare la gleznă în luna decembrie, la antrenamente, și era așteptat să revină în echipă în luna februarie. Mihai Stoica și Anton Petrea se bazau că va ajunge în cea mai bună formă pentru play-off, dar vor fi nevoiți să apeleze la alte soluții. Octavian Popescu va prinde cu siguranță foarte multe minute, iar Alexandru Buziuc este văzut ca o soluție de rezervă.

  • 800.000 de euro este cota de piaţă a lui Sergiu Buş
  • 2 goluri în 567 de minute are Sergiu Buş la FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru FC Argeș – FCSB: 1,90 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT