Fotbal intern

De ce se teme Mircea Rednic de Dan Alexa: “Aşa te-a învăţat Neţoiu să loveşti mingea?”

22.10.2018 | 14:50
De ce se teme Mircea Rednic de Dan Alexa Asa tea invatat Netoiu sa lovesti mingea

Mircea Rednic şi Dan Alexa vor fi adversari la primul meci al “Puriului” din al patrulea mandat la Dinamo. Cei doi au rivalitate veche, din momenul în care antrenorul de 56 de ani l-a îndepărtat de la formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare. Totul s-a întâmplat în vara anului 2006, când Mircea Rednic era numit pentru prima dată la cârma “câinilor”.

După un sezon dezamăgitor, la finalul căruia Dinamo a prins cupele europene în extremis, Mircea Rednic era adus pe banca tehnică a “câinilor”. La scurt timp după numire a apărut zvonul că Gigi Neţoiu, unul dintre acţionarii clubului, va face un pas în spate, nemulţumit de faptul că “Puriul” a fost adus la echipă. În războiul rece de la nivelul conducerii, Dan Alexa a căzut victimă colaterală.

Dan Alexa, îndepărtat de Mircea Rednic de la Dinamo

Dan Alexa a fost îndepărtat rapid de Mircea Rednic de la Dinamo, fotbalistul fiind considerat febleţea lui Gigi Neţoiu. La scurt timp după numire, presa anunţa că antrenorul trebuia să aleagă între Dan Alexa şi Adrian Ropotan, din moment ce ambii jucau pe acelaşi post. Şicanele au început la primele antrenamente ale verii, “Chirurgul” fiind victima preferată a lui Rednic. “Dane, aşa te-a învăţat Neţoiu să loveşti mingea?”, era fraza preferată prin care antrenorul îl şicana pe Dan Alexa după o pasă greşită.

Nu a fost singurul episod din tactica de îndepărtare a lui Dan Alexa de la Dinamo. La un duel aerian, actualul antrenor al Dunării Călăraşi l-a lovit cu cotul în figură pe Adrian Ropotan. După ce a primit îngrijiri medicale de la doctorul Liviu Bătineanu, Mircea Rednic i-a transmis cine l-a accidentat. “Ropo, vezi că Alexa te-a lovit. Dan a fost”. La scurt timp după acest incident, Dan Alexa s-a transferat la Poli Timişoara. “Am vorbit cu Grigorie şi cu Alexa, pe care aş fi dorit să-i opresc la echipă. Le pare şi lor rău că trebuie să plece, dar n-a depins de ei continuarea activităţii la Dinamo. Am discutat cu Neţoiu şi mi-a spus că n-are nimic cu mine, ci se răfuieşte cu ceilalţi acţionari”, declara Mircea Rednic pentru Evenimentul Zilei la scurt timp după ce Dan Alexa şi Ştefan Grigorie au ajuns la Poli Timişoara.

Mircea Rednic versus Dan Alexa în Dinamo – Dunărea Călăraşi

Mircea Rednic şi Dan Alexa se vor duela luni, de la ora 21:00, în meciul Dinamo – Dunărea Călăraşi. “Chirurgul” a fost aproape să ajungă pe banca tehnică a “câinilor” după ce Florin Bratu a fost demis, însă conducerea clubului l-a ales pe Claudiu Niculescu. La scurt timp după ce “Clau-gol” i-a preluat pe dinamovişti, Dan Alexa a dat o declaraţie surprinzătoare.

“Dinamo nu va mai câştiga trofee decât când va ajunge Alexa la Dinamo. Respect Dinamo, am respectat-o tot timpul, am jucat, am făcut carieră acolo. Nu pot să comentez ceva ce nu cunosc. Nu neapărat că eu sunt cel mai bun antrenor, dar dacă o să merg la Dinamo, o să merg în condiţiile mele. Şi condiţiile mele vor fi foarte bune pentru performanţă. Dacă nu sunt acceptate, nu mă duc”, declara Dan Alexa la sfârşitul lunii septembrie.

Cum l-a îndepărtat Mircea Rednic pe Dan Alexa de la Dinamo. Fotbalistul a ales să plece la Poli Timişoara
Cum l-a îndepărtat Mircea Rednic pe Dan Alexa de la Dinamo. Fotbalistul a ales să plece la Poli Timişoara