Fotbal intern

Cum l-a înlocuit Laurenţiu Reghecampf pe Nicolae Dică la FCSB în 2015! Se repetă scenariul şi acum?

24.11.2018 | 21:20
Cum la inlocuit Laurentiu Reghecampf pe Nicolae Dica la FCSB in 2015 Se repeta scenariul si acum

Laurenţiu Reghecampf şi-a dat demisia de la Al Wahda, iar Nicolae Dică îşi poate aduce aminte de situaţia din sezonul 2015-16, când a fost înlocuit pe banca tehnică a celor de la FCSB. În decembrie 2015, antrenorul de 43 de ani a părăsit-o pe Litex Loveci şi a preluat-o pe vicecampioana României. Actualul tehnician al roş-albaştrilor era în urmă cu trei ani “principal” al echipei, după demisia lui Mirel Rădoi.

Începutul lunii decembrie din 2015 a fost unul agitat la FCSB, iar primele zile au fost cele care au produs o schimbare majoră pe banca tehnică a echipei. Nicolae Dică a început luna ca antrenor principal al formaţiei, însă după un singur meci a fost demis şi înlocuit cu Laurenţiu Reghecampf.

Cronologia evenimentelor care au dus la înlocuirea lui Nicolae Dică cu Laurenţiu Reghecampf la FCSB

Pe 2 decembrie 2015, la finalul meciului ASA Târgu Mureş – FCSB 1-1, Nicolae Dică afla în direct, în timp ce se afla la flash-interviu, că este demis de Gigi Becali. “Sper ca în iarnă, atunci când s-ar putea pune problema aducerii altui antrenor, să îl punem pe domnul Becali într-o postură dificilă, să îi fie greu să aleagă”, declara Nicolae Dică. Peste câteva minute avea să afle că nu mai este antrenorul echipei.

2 decembrie Gigi Becali a anunţat la finalul meciului ASA Târgu Mureş – FCSB 1-1 că Nicolae Dică nu va mai sta pe banca echipei. “Ce să mai facă Dică la Steaua!? Reghecampf vine cu americanii, cu chinezii”, preciza patronul echipei.

2 decembrieLaurenţiu Reghecampf şi-a reziliat contractul cu Litex Loveci, la patru luni de când preluase formaţia din prima ligă a Bulgariei. În cele 16 meciuri în care i-a pregătit pe bulgari, antrenourl de 43 de ani a avut un bilanţ pozitiv, cu şapte victorii, tot atâte remize şi două înfrângeri.

3 decembrie, ora 09:00 – Laurenţiu Reghecampf şi Thomas Neubert îşi făceau apariţia la Centrul de Fotbal de la Mogoşoaia, iar antrenorul de 43 de ani era pregătit să o preia pe FCSB, pentru a doua oară în carieră după mandatul din perioada 2012-2014.

3 decembrie, ora 11:00 – Thomas Neubert a condus prima şedinţă de antrenament, în timp ce Laurenţiu Reghecampf negocia ultimele detalii pentru preluarea echipei. În acelaşi timp Nicolae Dică părăsea formaţia pe care o antrenase pentru un singur meci.

3 decembrie, ora 18:30 – “Fotbal Club Steaua Bucureşti anunţă că a ajuns la un acord pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractelor membrilor staff-ului tehnic. Astfel, antrenorul secund Nicolae Dică, preparatorul fizic Ciprian Prună şi antrenorul cu portarii Marius Popa s-au despărţit de clubul nostru, în timp ce antrenorul principal Dumitru Dumitriu va ocupa, de acum încolo, funcţia de antrenor coordonator în cadrul Centrului de Copii şi Juniori”, era anunţul oficial al clubului FCSB.

3 decembrie, ora 21:10 – “Fotbal Club Steaua Bucureşti anunţă că Laurenţiu Reghecampf este noul antrenor al echipei noastre. Tehnicianul care, în primul mandat la Steaua, a cucerit două titluri de campion şi Super Cupa României, a semnat un contract valabil pe două sezoane şi jumătate şi va fi însoţit de colaboratorii pe care i-a avut şi inainte: Thomas Neubert, Anton Petrea, Cristinel Ţermure şi Florin Tene”, a fost anunţul care a încheiat perioada agitată de la începutul lunii decembrie 2015 de la FCSB.

Cum l-a înlocuit Laurenţiu Reghecampf pe Nicolae Dică la FCSB în 2015
Cum l-a înlocuit Laurenţiu Reghecampf pe Nicolae Dică la FCSB în 2015