Sport

Cum l-a motivat Luis Enrique pe Unai Simon în Elveţia – Spania! Ce i-a spus înainte de penalty-uri

Luis Enrique l-a pregătit psihologic pe Unai Simon pentru penalty-uri în meciul contra Elveției și încurajările sale au fost decisive
03.07.2021 | 23:57
Cum la motivat Luis Enrique pe Unai Simon in Elvetia  Spania Ce ia spus inainte de penaltyuri
ADVERTISEMENT

Deși a fost extrem de criticat de presa și suporterii spanioli, legenda Barcelonei a reușit să ducă Spania în semifinalele Campionatului European, în urma unui meci dramatic cu Elveția.

Luis Enrique a avut o premoniție înainte de executarea loviturilor de departajare și era convins că „Furia Roja” va reuși să se califice în dauna elvețienilor.

ADVERTISEMENT

Luis Enrique, injecție de moral pentru portarul Unai Simon: „O să aperi cel puțin două, la cât ești de mare!”

Luis Enrique a știut cum să îl motiveze pe portarul de 24 de ani al lui Athletic Bilbao, Unai Simon, într-un moment extrem de tensionat.

Goalkeeperul are doar 12 meciuri în naționala Spaniei, iar lipsa de experiență și presiunea uriașă ar fi putut să îl facă să clacheze la loviturile de departajare. Experiența lui Luis Enrique a fost însă decisivă: „O să aperi cel puțin două, la cât ești de mare”, au fost cuvintele care au acționat ca o injecție cu moral pentru Simon, potrivit Mundodeportivo.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre Elveția și Spania a fost mult mai echilibrat decât și-ar fi imaginat mulți dintre specialiști și suporteri. Scorul a fost 1-1 după 120 de minute, iar cele două echipe nu au putut fi departajate decât la loteria penalty-urilor, unde Spania avea un blocaj evident: ratase nu mai puțin de cinci penalty-uri!

Și blestemul a continuat după ce spaniolii au expediat în bară prima lovitură de la punctul cu var, iar elvețienii au preluat conducerea și aveau între buturi un Sommer plin de încredere.

ADVERTISEMENT

Încrederea deplină a lui Luis Enrique în Unai Simon, după ce gafase grav cu Croația

Luis Enrique l-a menținut în primul unsprezece pe Unai Simon, deși portarul de origine turcă a greșit grav în meciul din optimi cu Croația, ceea ce demonstreză încrederea sa în calitățile sale.

Atunci Simon gafa la golul înscris de croați, însă cu Elveția a fost eroul partidei, care a dus Spania în semifinale, unde va întâlni Italia. „Îngerul păzitor” al lui Luis Enrique a parat șuturile trimise de Fabian Schar și Manuel Akanji, în timp ce pe Ruben Vargas l-a „hipnotizat” și a trimis peste poartă penalty-ul decisiv.

ADVERTISEMENT

Spania a stabilit un record incredibil la EURO 2020, unde a ratat nu mai puțin de șase lovituri de pedeapsă! Fără precedent la un turneu final.

Presa spaniolă a răsuflat ușurată: „S-a rupt blestemul!”

Presa din Spania și-a luat o piatră de pe inimă după ce jucătorii lui Luis Enrique au reușit accederea în semifinale și a trecut peste blocajul de la penalty-uri: „S-a rupt blestemul!”, au titrat jurnaliștii de la Sport.es, după ce Dani Olmo a reușit să marcheze primul gol de la 11 metri.

„După cinci penalty-uri executate, nici de-al șaselea -al lui Busquets – nu a făcut notă discordantă și părea că Elveția va merge mai departe. Cu toate acestea, „Furia Roja” a lui Enrique a continuat să creadă.

Unai Simon a apărat două penalty-uri, iar Oyarzabal l-a transformat pe cel care avea să ducă echipa în semifinalele Campionatului European din 2021”, au scris jurnaliștii spanioli, în timp ce Unai Simon a fost ales jucătorul meciului.

Luis Enrique a răbufnit după meci: „Am trecut prin toate la acest EURO!”

Luis Enrique a spus tot ce avea pe suflet după calificarea dramatică în careul de ași de la EURO 2020 și le-a răspuns tuturor criticilor, dar și celor care l-au amenințat cu moartea pe Alvaro Morata: „Dacă rata (n.r. penalty-ul), îl făceați praf!”, i-a înțepat antrenorul pe jurnaliști la conferința de presă.

„Am trecut prin toate la acest EURO. Dacă e o națională pregătită să depășească orice adversitate, a noastră este!

Ce voiați, să defilăm?! Normal că am suferit. Unai Simon a demonstrat din ce e făcut. Mă bucur enorm pentru el”, s-a descătușat selecționerul Spaniei.

ADVERTISEMENT