Fotbal intern

Cum l-a pedepsit Mircea Lucescu pe Florin Răducioiu: “Nu am scos niciun cuvânt, de ruşine”

23.11.2020 | 14:50
Cum la pedepsit Mircea Lucescu pe Florin Raducioiu Nu am scos niciun cuvant de rusine
ADVERTISEMENT

Florin Răducioiu a discutat despre momentul în care Mircea Lucescu i-a dat o palmă în vestiar, de față cu ceilalți colegi, pe vremea când evolua la Dinamo București. 

Fostul vârf era jucătorul lui Dinamo atunci, iar reacția lui Lucescu a venit din cauza faptului că jucătorul a luat cartonașul roșu în minutul 85 al meciului retur cu Anderlecht.

ADVERTISEMENT

Florin Răducioiu și-a amintit de momentul când antrenorul român l-a pălmuit după ce a văzut cartonașul roșu în meciul retur al semifinalelor Cupei Cupelor, în stagiunea 1989-1990, contra lui Anderlecht, când Dinamo a fost scoasă din competiție.

„Lucescu a fost un mentor, un profesor pentru mine”

„Aveam 20 de ani. Mi-a tras o palmă de faţă cu toată lumea, iar eu nu am scos niciun cuvânt, de ruşine”, a spus Răducioiu pentru jurnaliștii spanioli de la Sport. El zice că Lucescu a fost „cel mai important antrenor al carierei”.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a avut probleme cu antrenorul român, Răducioiu are doar cuvinte de laudă la adresa sa și spune că fără acesta nu ar fi reușit să evolueze la un nivel înalt. „Lucescu a fost un mentor, un profesor pentru mine. Fără el nu ajungeam fotbalist. A crezut în mine şi mi-a dat prima şansă în fotbal. M-a învăţat să joc, dar de la el am învăţat şi alte lucruri importante în viaţă.

Mi-a dat cele mai bune sfaturi în acea perioadă a carierei mele şi de la el am avut de învăţat multe lucruri. Vorbea cu mine despre muzee, despre cultură în general, nu doar despre fotbal”, a spus Florin Răducioiu, potrivit Sport.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii spanioli l-au analizat pe Mircea Lucescu

Marele antrenor român a fost caracterizat și de jurnaliștii iberici înainte de partida pe care Dinamo Kiev o va avea cu Barcelona. „La 75 de ani, Mircea Lucescu este cel mai în vârstă antrenor din Champions League. Este şi cel mai respectat antrenor din România, deşi nu a mai lucrat acolo de 20 de ani. Veteranul antrenor pare că are o reţetă magică care i-a permis luxul de a avea succes în timp şi spaţiu”, scriu cei de la Sport.

„Deşi a lucrat cu el doar la începuturile carierei de fotbalist, fostul fotbalist al lui Espanyol, Florin Răducioiu, păstrează o amintire specială a celor 5 ani în care a fost elevul lui Lucescu la Dinamo Bucureşti şi mai apoi la Brescia şi nu ezită să-l numească ‘părintele său din fotbal’”, adaugă spanioli.

ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev – Barcelona se va disputa marți, 24 noiembrie, de la 22:00, în Ucraina. Cele două echipe se află în Grupa G a Ligii Campionilor. Lucescu a avut un dialog cu Messi, la partida tur cu Barcelona. Tehnicianul român a devenit furios atunci când a auzit că se zvonește că ar putea să plece de la actuala sa formație din cauza problemelor cauzate de cazurile de coronavirus.

 

ADVERTISEMENT