Premier League

Cum l-a ratat Chelsea pe Mbappe pentru 20.000 de euro. Când s-a întâmplat asta

13.09.2018 | 21:30
Cum la ratat Chelsea pe Mbappe pentru 20000 de euro Cand sa intamplat asta

Chelsea a ratat cel mai mare transfer din istoria clubului, francezul Kylian Mbappe, pentru care englezii nu au vrut să plătească aproape un bacşiş de 20.000 de euro când actualul copil minune al fotbalului francez avea 13 ani. Dacă ar fi acceptat să plătească această sumă, londonezii l-ar fi avut în lot pe unul dintre cei mai buni atacanţi din lume la numai 19 ani.

Un scouter al lui Chelsea, pe numele său Serge Daniel Boga, a dezvăluit în presa din Regat întreaga poveste şi a explicat care a fost motivul pentru care şefii clubului nu au dorit să facă acea investiţie. Mbappe a fost chemat la Londra pentru o perioadă de şase luni, timp în care jocul său a fost studiat cu atenţie de către antrenorii de la copii şi juniori ai lui Chelsea, care au rămas pur şi simplu impresionaţi de calităţile actualului star de la PSG. Când a auzit însă că trebuie să plătească 20.000 de euro pentru a-l lua definitiv patronul Roman Abramovici a spus nu.

Cum l-a ratat Chelsea pe Mbappe. Mesajul mamei jucătorului francez

S-a mers pe mâna altor doi copii, şi el talentaţi, dar departe de calităţile lui Mbappe. Dominic Solanke, astăzi în lotul lui FC Liverpool, sub comanda lui Jurgen Klopp şi Tammy Abraham, în prezent împrumutat în liga a doua, la Aston Villa. Peste şase luni Chelsea l-a rechemat, însă mama lui Mbappe s-a opus categoric: “Ascultă, băiatul meu nu se va întoarce aici. Dacă îl vor, trebuie să-l ia acum sau în 5 ani îl vor lua în schimbul a 50 de milioane de euro”. Astăzi valorează deja peste 200 de milioane euro, după ce PSG a plătit lui Monaco 180 de milioane.

Cum l-a ratat Chelsea pe Mbappe. Francezul valorează acum peste 200 de milioane euro, fiind printre cei mai buni la CM din Rusia
Cum l-a ratat Chelsea pe Mbappe. Francezul valorează acum peste 200 de milioane euro

Serge Bega, scouterul care l-a descoperit, explică şi motivul stupid pentru care Mbappe nu a fost acceptat, un motiv care ţine de cultura fotbalului englez, un fotbal total: “El era foarte tehnic, dar în Anglia se dorește ca jucătorul să se și replieze și să fie muncitor. Când avea mingea, era incredibil, dar atunci când nu avea mingea la picior, nu muncea foarte mult. Avea calități tehnice foarte bune, dribla excelent, deci cred că probabil cei de la Chelsea au vrut să vadă în a doua perioadă de probă progresul pe partea defensivă”.

Mbappe este astăzi în primii zece jucători ai lumii

Bega regretă enorm faptul că oficialii clubului nu i-au ascultat sfatul şi au dat cu piciorul la cel mai mare transfer din istoria clubului, care ar fi fost făcut cu o sumă mai mult decât modică.  “Cred că de până acum, Mbappe este cel mai bun jucător pe care l-am găsit”. Astăzi Mbappe este deja unul dintre primii zece jucători din lume, un fotbalist care uimeşte prin viteza sa, prin impetuozitate, prin pornirea unui sprinter din block-starturi, calităţi care îl recomandă deja ca pe un star, deşi are numai 19 ani. Sunt foarte mulţi cei care văd în Mbappe viitorul Balon de Aur din 2019, cu condiţia, evident, să fie sănătos şi sp menţină acelaşi ritm şi randament. În echipa Franţei se numără printre componenţii trioului Pogba-Mbppe-Griezmann, iar la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia a fost printre remarcaţii competiţiei, ajutând la câştigarea cununii mondiale pentru a doua oară de către Franţa.