Fotbal intern

Cum l-a ratat FCSB pe Adrian Petre, atacantul naționalei de tineret! Becali: “Mi s-a zis că nu e de noi”

18.10.2018 | 12:44
Adrian Petre a semnat cu danezii de la Esbjerg în 2017 după ce inițial a fost dorit și de FCSB

Patronul FCSB-ului, Gigi Becali a recunoscut că a fost la un pas să-l transfere pe Adrian Petre, atacantul naționalei de tineret, dar a ratat mutarea. Vârful celor de la Esbjerg s-a lansat în fotbalul mare la UTA, fiind golgheter în liga a doua, în urmă cu două sezoane. Dorit de roș albaștrii, Petre a ajuns până la urmă în Danemarca, în vara lui 2017. Becali a povestit cum a încercat să-l aducă la echipă pe atacant, dar spune acum că nu își poate reproșa nimic, pentru că „așa a vrut Dumnezeu”

“Eu l-am luat pe Man de la UTA și am vrut să-l iau și pe Adrian Petre după o lună de zile. Dăduse vreo trei goluri într-un meci parcă. L-am vrut, dar m-am consultat, mi s-a zis că e înalt, că e mare, că nu știu ce, că nu e de noi. Dar nu regret nimic, n-a fost să fie. Eu nu regret nimic din ce fac la fotbal, pentru că Dumnezeu le hotărăște el mai bine”, a declarat Gigi Becali

Cum l-a ratat FCSB pe Adrian Petre, atacantul naționalei de tineret! Adrian Petre în echipamentul naționalei
Adrian Petre a fost golgheter în Liga a doua pentru UTA Arad

Cum l-a ratat FCSB pe Adrian Petre, atacantul naționalei de tineret!

Adrian Petre a marcat nu mai puțin de 28 de goluri în 39 de meciuri pentru UTA Arad, după care a plecat în Danemarca. Esbjerg a reușit să câștige Cupa în 2013, dar de atunci nu s-a mai apropiat de vreun trofeu. În 1979 a luat ultima oară titlul în Danemarca echipa lui Adrian Petre. Atacantul de 20 de ani a marcat deja de 16 ori pentru gruparea daneză în 36 de apariții. Anul trecut a fost convocat în premieră și la echipa națională de tineret, după ce inițial a evoluat pentru reprezentativele sub 17 ani și sub 19 ani.

500 de mii de euro au plătit cei de la Ebsjerg pentru Adrian Petre în 2017, în condițiile în care fostul său coleg de la UTA, Dennis Man a ajuns la FCSB pentru 400 de mii de euro.

  • 300 de mii de euro este cota de piață a lui Adrian Petre conform transfermarkt
Tags: