Fotbal intern

Cum l-a ratat Gigi Becali pe Dan Nistor. De ce a picat transferul!

30.07.2018 | 15:00
Cum la ratat Gigi Becali pe Dan Nistor De ce a picat transferul
ADVERTISEMENT

Cum l-a ratat Gigi Becali pe Dan Nistor. Finanțatorul roș-albaștrilor a declarat înaintea partidei cu Dinamo de pe Național Arena că singurul fotbalist de care îi este teamă cu adevărat din curtea celor din Ștefan cel Mare este căpitanul alb-roșiilor.

Dan Nistor este unul dintre fotbaliștii din Liga 1 Betano pe care Gigi Becali îl apreciează foarte mult și a încercat în trei rânduri în ultimii ani să îl transfere la FCSB. Înainte de partida de duminică seară, de pe Național Arena, f inanțatorul roș-albaștrilor a afirmat că îi este teamă de căpitanul echipei lui Florin Bratu pe care în consideră unul dintre cei mai valoroși jucători ai lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Cum l-a ratat Gigi Becali pe Dan Nistor. De ce a picat transferul!

Si nu s-a înșelat. Dan Nistor a făcut un meci foarte bun împotriva roș-albaștrilor și a reușit să marcheze un gol în poarta lui Cristian Bălgrădean. Însă FANATIK.RO a aflat că Gigi Becali a încercat de trei ori în ultimii ani să îl aducă pe actualul căpitan al lui Dinamo la FCSB, dar de fiecare dată transferul nu s-a concretizat. Prima dată s-a întâmplat după ce Laurențiu Reghecampf venise în 2013 la FCSB, atunci când latifundiarul din Pipera a intrat în negocieri cu Marin Condescu. Fostul antrenor al gorjenilor, Petre Grigoraș, 53 de ani, a dezvăluit pentru FANATIK.RO cum au decurs discuțiile la vremea respectivă. “Eu am mare încredere în Dan Nistor.

Cum l-a ratat Gigi Becali pe Nistor. Patronul roş-albaştrilor în timpul unei conferinţe de presă
Cum l-a ratat Gigi Becali pe Nistor. Patronul roş-albaştrilor în timpul unei conferinţe de presă

Îl cunosc foarte bine pe acest fotbalist și vă spun foarte sincer că are valoare de Steaua. Mi-a plăcut cum a jucat duminică seară. Știu că Gigi Becali l-a tot dorit la echipa lui. Pe vremea în care eu antrenam la Pandurii, și plecaseră la Steaua, Chiricheș și Pintilii, Gigi a încercat să îl ia de la noi și pe Dan Nistor. Mai mult ca sigur îl recomandase acolo Pintilii. El este nașul lui Nistor. La mine la Pandurii, Pintilii juca în fața apărării, ia pe Nistor îl urcasem mai sus alături de Voiculeţ. Jucam în sistemul 4-1-4-1. Însă Gigi Becali nu s-a înţeles cu Condescu la preţul de transfer”, a spus Grigoraş. FANATIK.RO a aflat că patronul roş-albaştrilor oferise celor de la Pandurii 500.000 de euro pentru transferul lui Nistor, dar Condescu nu a acceptat.

ADVERTISEMENT
Cum l-a ratat Gigi Becali pe Nistor. Căpitanul lui Dinamo se bucură după un gol marcat
Cum l-a ratat Gigi Becali pe Nistor. Căpitanul lui Dinamo se bucură după un gol marcat

De ce a picat transferul lui Nistor la FCSB

Ulterior, Gigi Becali a încercat să îl mai aducă pe Dan Nistor la FCSB şi în a doua parte a anului 2017. La vremea respectivă căpitanul lui Dinamo se afla tot în curtea celor din Ştefan cel Mare, dar pe fir intrase şi CFR Cluj. Însă în cele din urmă jucătorul în vârstă de 30 de ani a ales să semneze cu echipa din Gruia. Dar patronul vicecampionilor tot nu a renunţat la ideea transferului acestuia şi a încercat să îl convingă pe Nistor să vină la FCSB şi după ce el intrase în conflict cu Dan Petrescu şi nu mai juca la CFR Cluj. Gigi Becali era gata să îi ofere la vremea respectivă un salariu de 20.000 de euro pe lună, dar căpitanul lui Dinamo a ales să revină în Ştefan cel Mare.

La rândul său şi Nicoale Dică, antrenorul principal al celor de la FCSB, s-a arătat încântat la finalul partidei cu Dinamo de evoluţia lui Dan Nistor. “Nu a fost nici o surpriză. Ştiam că Nistor este un fotbalist valoros. Face ambele faze foarte bine în timpul jocului. A tras Dinamo după el”, a spus Dică. Antrenorul lui Dinamo, Florin Bratu a vorbit şi el la finalul partidei de pe Naţional Arena despre prestaţia lui Nistor: “Eu nu pot să văd Dinamo fără Nistor. Eu unul dintre cei mai experimentaţi fotbalişti de ai mei din echipă. Cu el pe teren mă simt mult mai în siguranţă. Are capacitatea necesară ca să îi strângă pe jucătorii mai tineri în jurul lui, iar aceştia dau totul pe teren.

ADVERTISEMENT

În meciul cu Steaua pentru că eu FCSB o consider Steaua, Nistor ne-a ajutat foarte mult. Este un jucător foarte important pentru mine. Însă nu sunt eu în măsură să spun dacă el merită sau nu convocat la echipa naţională, deoarece doar selecţionerul ştie pe ce oameni se bazează. În iarnă în funcşie de rezultatele pe care noi le vom face poate conducătorii noştri vor mai aduce şi nişte jucători ca să ne întărim. Obiectivul meu este calificarea în play-off, dar eu îmi doresc să ne batem pentru mai mult”, a încheiat Bratu.

Cum l-a ratat Gigi Becali pe Nistor. Dică se află pe banca de rezerve

45 de meciuri a jucat Nistor pentru Dinamo

4 goluri a marcat Nistor pentru Dinamo

1.100.000 de euro este cota pe transfermarkt a lui Dan Nistor