Sport

Cum l-a ratat Liverpool pe Rodrygo, fotbalistul care a dus-o pe Real Madrid în finala Ligii Campionilor! Un fost jucător al lui Manchester City s-a opus transferului

Brazilianul Rodrygo a marcat golurile ce au dus în prelungiri meciurile cu Chelsea și Manchester City, din sferturile și semifinalele Champions League. Înainte de a ajunge la Real, a fost aproape de a ajunge la Liverpool
28.05.2022 | 09:58
Cum la ratat Liverpool pe Rodrygo fotbalistul care a duso pe Real Madrid in finala Ligii Campionilor Un fost jucator al lui Manchester City sa opus transferului
Golurile lui Rodrygo au dus în prelungiri meciurile cu Chelsea și Manchester City, din sferturile, respectiv semifinalele UEFA Champions League. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Elementele de referință ale acestui sezon în ofensiva lui Real Madrid sunt Karim Benzema și Vinicius Junior, autori a 42, respectiv 20 de goluri în La Liga și Champions League, dar cel care a făcut posibilă calificarea în finala de la Paris a fost Rodrygo.

Liverpool a vrut să îl transfere când avea 16 ani

Brazilianul a înscris golul care a dus meciul cu Chelsea din sferturi în prelungiri, la doar două minute după intrarea sa pe teren, și tot el a reușit dubla de senzație din minutele 90 și 90+1 în semifinala cu Manchester City. Cu toate că bucuria calificării în ultimul act al Champions League a fost imensă, Rodrygo nu a fost fericit pe deplin întrucât a pierdut un pariu cu tatăl său, Eric Goes, și el fost fotbalist.

ADVERTISEMENT

Cei doi au făcut prinsoare că jucătorul de 21 de ani va reuși un hattrick în partida cu echipa lui Pep Guardiola, dar Rodrygo a trebuit să se mulțumească doar cu o dublă! El a povestit că asemenea pariuri, pe care le face des cu tatăl său, îl motivează foarte mult. Iar acum, Rodrygo se pregătește de confruntarea cu Liverpool, tocmai primul club european care a vrut să îl transfere.

Totul s-a petrecut la începutul lui 2017, când Rodrygo avea doar 16 ani, iar clubul său, Santos, se înțelesese verbal cu gruparea de pe Anfield pentru un transfer de trei milioane de euro. Interesul lui Liverpool era argumentat de faptul că Rodrygo se dovedise un talent precoce, mai ales că la 11 ani devenise cel mai tânăr brazilian care a semnat cu Nike, doborând recordul stabilit anterior de Neymar, la 13 ani.

ADVERTISEMENT

Liverpool l-ar fi luat cu 3 milioane de euro, Realul a dat 45!

Ceea ce avea să devină ulterior șansa Realului s-a numit Elano, chiar fostul jucător al lui Manchester City, care s-a opus mutării. La acea vreme, Elano era antrenorul secund al lui Santos și a insistat în fața conducerii că Rodrygo nu trebuie lăsat să plece.

Apoi, i-a și promis jucătorului că va fi promovat curând în echipa de seniori. Soarta a făcut ca Elano să își poată onora cuvântul rapid, mai ales că a devenit antrenor interimar la Santos, iar Rodrygo a semnat un nou contract cu fostul club al lui Pele și Neymar.

ADVERTISEMENT

Peste doar un an și jumătate, el a plecat de la Santos, dar pentru o sumă de 15 ori mai mare față de cea oferită de Liverpool. Real Madrid a plătit 45 de milioane de euro pentru transferul său, iar coincidența a făcut ca înțelegerea să fie făcută tocmai la Liverpool!

Transferul lui Rodrygo la Real, parafat în loja de pe Anfield

Președintele lui Santos de atunci, Jose Carlos Peres, însoțise naționala Braziliei, care urma să dispute un meci amical împotriva Croației chiar pe Anfield, înaintea Cupei Mondiale din Rusia. Directorul sportiv al Realului, Juni Calafat, i-a propus să se întâlnească într-o cafenea aflată vizavi de hotelul unde era cazată delegația sud-americanilor.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce s-au văzut, Calafat a inițiat un apel video de pe tableta lui către Florentino Perez, iar întreaga convorbire nu a durat mai mult de o jumătate de oră. A doua zi, Calafat și Peres au urmărit împreună meciul Braziliei dintr-o lojă de pe Anfield, iar actele au fost semnate o săptămână mai târziu.

Interesant este și că totul s-a petrecut la scurt timp după precedenta finală Champions League dintre Real Madrid și Liverpool, câștigată de spanioli cu 3-1. Sâmbătă, cele două cluburi vor fi din nou față în față la Paris și datorită lui Rodrygo, omul ratat de “cormorani” și devenit un salvator special al “galacticilor”.

ADVERTISEMENT